In deze nieuwsbrief lees je meer over het niet invaren, over de VDPS en over de nieuwe inrichting van het bestuur
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
juli 2024
Beste gepensioneerden en toekomstig gepensioneerden, 

De laatste tijd is er in de media veel aandacht voor pensioenen. Dat is goed want uw pensioenregeling bij pensioenfonds Staples is naast salaris een belangrijke arbeidsvoorwaarde en een belangrijk deel van uw inkomen bij pensionering. In deze nieuwsbrief vertellen we u graag welke interessante ontwikkelingen er bij ons pensioenfonds zijn en wat ze voor u betekenen.

Niet invaren
De nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) is in werking getreden en veel fondsen bereiden zich voor op een nieuwe regeling. Voor ons gesloten fonds heeft deze nieuwe wet geen gevolgen. We besloten eerder al om uw pensioen niet om te zetten naar de nieuwe regels van pensioen. We gaan uw pensioen dus niet invaren. U leest er meer over in dit artikel

Overwegingen voor de toekomst van ons fonds
Uiterlijk in 2029 stopt het fonds mede vanwege de kostenontwikkeling. We verwachten eigenlijk eerder al een goed onderbouwde overstap te kunnen maken.
We zijn daarom in kaart aan het brengen welke mogelijkheden er zijn en welke daarvan het beste past bij ons fonds. We beantwoorden vragen als: Hoe lang kunnen we als gesloten pensioenfonds nog zelfstandig blijven bestaan? Wanneer is het goede moment om over te gaan naar een andere uitvoeringsvorm? Wat zijn de voor- en nadelen van andere pensioenuitvoerders? Wat kan bijvoorbeeld een verzekeraar bieden als zij de uitvoering van onze pensioenen overneemt?

We houden u in komende periode op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Aanpassingen van het bestuur en de rol van VDPS hierbij
Normaal gesproken heeft een pensioenfonds een werkgever en een ondernemingsraad die beiden bestuursleden kunnen voordragen. Omdat dit bij Pensioenfonds Staples niet meer het geval is moeten we de samenstelling van het bestuur aanpassen. Wilt u meer weten over ons plan voor de aanpassingen? U leest het hier.

De Vereniging Deelnemers Pensioenfonds Staples (VDPS) krijgt voortaan een belangrijke rol bij de voordracht van bestuursleden. Het is daarom van groot belang dat u lid wordt van de VDPS.

 

Met vriendelijke groet namens het bestuur,
 
Rico Donders
Voorzitter Pensioenfonds Staples
 
 
Inloggen   Mailen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden