Online pensioentraining, rentebijschrijving en de nieuwe pensioenregels.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
april 2024
Online pensioentrainingen terugkijken MijnMarsPensioen
In november 2023 organiseerden wij voor het eerst online pensioentrainingen. Heb jij deze gemist? Geen probleem! In MijnMarsPensioen kun je deze nu rustig terugkijken.
Lees meer
 
Waarom beleggen we
collectief?
Bestuurslid Rianne Steenbergen en Investment Manager Huub van Berkel leggen het uit.
Lees meer
 
 
Rentebijschrijving MUP-regeling
eerste helft 2024
Lees meer
Gezocht: Kandidaten voor
Verantwoordings-orgaan
Lees meer
 
Heb jij een vraag over de nieuwe pensioenregels?
Sinds 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor pensioen. Deze nieuwe regels staan in de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Door deze nieuwe regels gaat jouw pensioenregeling veranderen. De nieuwe pensioenregeling moet uiterlijk 1 januari 2028 ingaan. Op onze website kun je al veel informatie vinden over wat je kunt verwachten.
Omdat pensioen een arbeidsvoorwaarde is, moeten de werkgever (Mars) en de Ondernemingsraden als eerste afspraken maken over de nieuwe pensioenregeling. Daarover onderhandelen zij op dit moment. Het pensioenfonds gaat niet over de inhoud van de nieuwe regeling, maar is wel nauw betrokken en ondersteunt Mars en de Ondernemingsraden met informatie en advies.
 
Heb jij een vraag over de Wtp aan het bestuur van Mars Pensioenfonds? Stel ‘m dan via communicatie@blueskygroup.nl. Een van de bestuursleden beantwoordt een aantal vragen binnenkort op onze website. NB: het bestuur kan geen vragen over persoonlijke pensioensituaties beantwoorden.
Lees meer
 
Welke gevolgen heeft
deeltijd werken voor je pensioen?
De bedragen die voor je pensioen opzij worden gezet, zijn gebaseerd op je salaris en de uren die je werkt. Daarvoor geldt: werk je meer uren? Dan leg je meer in voor je pensioen. En ga je minder werken, al is het maar tijdelijk, dan leg je minder in voor je pensioen. Goed om bij stil te staan als je voor de keuze staat om minder te werken. Je kunt er dan voor kiezen om zelf iets bij te sparen buiten de Mars pensioenregeling om, zodat je later voldoende pensioen hebt.
Ook goed om te weten: betaald ouderschapsverlof heeft geen gevolgen voor je pensioen. Jouw pensioenopbouw blijft bij betaald ouderschapsverlof 100%.
Meer over pensioenkeuzes
 
 
Financiële positie februari
Lees meer
Inloggen   Mailen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden