Pensioen In Zicht webinar, 100% beleggen in groene bedrijfsobligaties, nieuwsbrief Wet toekomst pensioenen en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds SNS REAAL
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Nieuws september 2023
Gisteren ontving u onze nieuwsbrief voor september. Helaas was in de kop een foutief reply-adres opgenomen.
Dit leidt misschien tot verwarring. Onze excuses hiervoor.
 
Pensioenfonds SNS Reaal wordt uitgevoerd door Blue Sky Group. Deze is daarom nu opgenomen in het reply-adres.
 
Wij wensen u veel leesplezier!
 
Pensioenfonds SNS Reaal
voor 100% in groene bedrijfsobligaties
Pensioenfonds SNS Reaal heeft als eerste fonds de beleggingsportefeuille met bedrijfsobligaties volledig vergroend. De stap past bij onze ambitie om koploper in duurzaam beleggen te zijn. 

Het pensioenfonds heeft begin dit jaar de portefeuille bedrijfsobligaties ter waarde van € 300 miljoen volledig omgezet in een mandaat met groene obligaties. We belegden al voor een gedeelte in groene bedrijfsobligaties en vorig jaar gaven we onze beheerder Goldman Sachs Asset Management (GSAM) de opdracht om volledig te vergroenen.
Lees meer
 
Belasting
van het klimaat en milieu

Om te beoordelen of de ambities die we hebben met ons MVB beleid ook leiden tot betere resultaten op onze ESG criteria, vergelijken we de maatschappelijke gevolgen van onze beleggingen met de gevolgen die horen bij een portefeuille waarbij geen rekening wordt gehouden met ESG-aspecten (de benchmark).

Dit doen we aan de hand van de ESG-risicomonitor, waarmee  inzicht wordt geboden in financieel materiële risico's en belasting van het klimaat- en milieu. In de afbeelding hierboven ziet u wat wij in 2022 hebben gerealiseerd met onze duurzame beleggingskeuzes.

Lees meer
 
Pensioen In Zicht
webinar 

Bereikt u binnen anderhalf jaar uw pensioenleeftijd? Of wilt u eerder stoppen met werken en met pensioen? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen  aan het Pensioen In Zicht webinar op 12 oktober van 15.00 tot 16.00 uur.

Tijdens het webinar krijgt u onder andere een algemeen beeld van wat u kunt verwachten wanneer uw pensioen ingaat. Ook krijgt u informatie over uw keuzemogelijkheden bij pensionering, zoals deeltijdpensioen en de verhouding ouderdoms- en nabestaandenpensioen.

Ja, ik meld mij aan!
 

Maak uw 
persoonlijke pensioenplaatje
in Mijn planner

Met uw persoonlijke pensioenplaatje krijgt u inzicht in uw verwachte inkomsten en uitgaven tijdens uw pensioen. Hierdoor kunt u makkelijk zien of u voldoende pensioen opbouwt.
Lees meer
 
Nieuwsbrief
Wet toekomst pensioenen
In het najaar ontvangt u een speciale nieuwsbrief in het teken van de nieuwe regels voor pensioen. Hierin worden onder andere de meest gestelde vragen beantwoord en leest u waar het pensioenfonds nu staat.
 
Als u uw pensioenpost normaal gesproken digitaal ontvangt, dan ontvangt u deze nieuwsbrief ook digitaal. Ontvangt u nog post, maar wilt u overstappen naar digitaal communiceren? Geef dit dan door in Mijn gegevens in Mijn pensioen. 
Overstappen naar digitaal
 

Hebt u 
een vraag over
de nieuwe pensioenregels?

Wij zijn benieuwd naar uw vragen. We zullen de vragen bundelen en beantwoorden via de speciale nieuwsbrief over de nieuwe regels voor pensioen en op onze website. U kunt uw vraag mailen naar communicatie@blueskygroup.nl.
 
Pensioen
duidelijkheid
Sinds 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor pensioen. Om voor iedereen duidelijk te maken wat de nieuwe regels inhouden, hebben de vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de website pensioenduidelijkheid.nl gemaakt.
Lees meer
 
 
Financiële positie
augustus
Lees meer
    E-mail ons     (020) 426 63 80  
 
  Mijn pensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens