Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds SNS REAAL
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Nieuws april 2023

Verkiezingen
Verantwoordings-
orgaan: Stem voor
15 april!

Er zijn in totaal zes beschikbare zetels voor het Verantwoordingsorgaan (VO). Vier zetels zijn beschikbaar voor gepensioneerden en twee zetels zijn beschikbaar voor Athora collega's. 

Bent u gepensioneerd of werkzaam bij Athora? Dan kunt u stemmen via de link in de ontvangen brief (gepensioneerden) of op Intranet (Athora collega's). Via de link vindt u ook informatie over de kandidaten.

Financiële
positie 
De beleidsdekkingsgraad steeg van 116,8% in januari 2023 naar 117,2% in februari 2023.  De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen 12 maanden.
In februari steeg de rente. Hierdoor daalde de waarde van onze verplichtingen. Dit had tot gevolg dat de actuele dekkingsgraad steeg van 115,4% in januari 2023 naar 117,9% per eind februari 2023. 
Lees meer
 
 
Nieuw in dienst? 

Dan kunt u ervoor kiezen om het pensioen dat u hebt opgebouwd bij uw vorige werkgever mee te nemen naar Pensioenfonds SNS REAAL. Dit heet waardeoverdracht.  Gaat u uit dienst en gaat u ergens anders werken? Ook dan kunt u  ervoor kiezen om uw opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds SNS REAAL mee te nemen naar uw nieuwe uitvoerder. Bekijk op onze website een handige checklist voor waardeoverdracht die u helpt bepalen of waardeoverdracht voor u gunstig is. Komt u er niet uit? Neem dan  contact met ons op. 

Lees meer
 
Wisseling van de wacht: 
Marry Beuker nieuw
in het bestuur
Eind 2022 vond een wisseling van de wacht plaats in het bestuur van het pensioenfonds. Nieuw in het bestuur is Marry Beuker. Zij trad per 14 november toe tot het bestuur namens de werkgever Athora. Op onze website stelt Marry zich voor. 
Lees meer
 
Nieuwe pensioenregeling:
Wtp uitgesteld 
We zijn onderweg naar een nieuwe pensioenregeling. Op 22 december heeft de Tweede Kamer ingestemd met de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Momenteel buigt de Eerste Kamer zich over het wetsvoorstel.
Lees meer
 
Waar beleggen
we
wel en niet in?

Wist u dat wij uw pensioengeld niet beleggen in bedrijven of producten die schade toebrengen aan de volksgezondheid of dierenwelzijn? Zo sluiten we beleggingen in de tabaksindustrie en in casino's uit. Maar ook de grootste vervuilers in de energiesector sluiten we uit.

 

Bent u benieuwd naar waar uw pensioengeld wel en juist niet in belegd wordt? In 2022 publiceerden wij onze geactualiseerde uitsluitingenlijst en investeringslijst per Q4 2022 (onder fondsdocumenten-beleggingen). Hierin ziet u in welke bedrijven en landen we wel en in welke we juist niet beleggen.

Lees meer
 
Uniform
pensioenoverzicht (UPO)
Uw jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is vanaf eind april beschikbaar in Mijn documenten in Mijn pensioen.

U ziet op het UPO hoeveel pensioen u per 1 januari 2023 hebt opgebouwd en welk pensioen u later kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u van ons ontvangt.

Videotutorial Mijn planner
Het ontvangen van het UPO is een mooi moment om met uw pensioen aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door de keuzemogelijkheden in Mijn planner te verkennen. In Mijn planner ziet u wat de gevolgen zijn van pensioenkeuzes voor de hoogte van uw pensioen. Vanaf eind april vindt u op onze website een videotutorial over acties die u kunt uitvoeren voor uw pensioen, waaronder uitleg over Mijn planner. Hebt u vragen over Mijn planner of wilt u hulp bij het maken van pensioenkeuzes? Neem dan contact met ons op. 
Lees meer
 
Tijdelijk Partner-
pensioen (TPP)
Naast het partnerpensioen dat u standaard opbouwt, kunt u kiezen voor het aanvullend Tijdelijk Partnerpensioen (TPP). 
Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer uw partner bij uw overlijden niet in aanmerking komt voor een Anw-uitkering van de overheid. In dat geval kan uw overlijden een behoorlijk inkomensverlies betekenen voor uw partner. Voor het TPP betaalt u een extra premie, de hoogte ervan hangt af van uw leeftijd. 
Lees meer
 

Pensioen-
reglement 2023

Bekijk hier het  geactualiseerde pensioenreglement met daarin de omrekenfactoren per 1 januari 2023. Deze factoren gebruiken we voor het berekenen van pensioenkeuzes zoals uitruil van ouderdomspensioen voor partnerpensioen en eerder of later met pensioen gaan. 
Meer over pensioenkeuzes
 
Uitstel
Bedrag ineens
De ingangsdatum voor de keuzemogelijkheid om bij pensioeningang een deel van uw pensioen in één keer op te nemen is uitgesteld naar 1 januari 2024. 
 
 
    E-mail ons     (020) 426 63 80  
 
  Mijn pensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen.
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens