Nieuwsbrief december 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds SNS REAAL
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Nieuws december 2022
Wij wensen u een 
fantastisch 2023!
Namens het bestuur van het pensioenfonds wensen wij u fijne feestdagen en een fantastisch 2023! Bekijk op onze website de terugblik van de voorzitter van het pensioenfonds Margreet Oostenbrink op het jaar 2022:

'In het afgelopen jaar hebben wij regelmatig informatie met u gedeeld, onder meer over de harmonisatie van onze pensioenregelingen. Mede hierdoor hebben velen van u de weg naar onze website en Mijn planner gevonden. We hopen dat u hier gebruik van blijft maken, wij doen ons best om uw pensioen en de ontwikkelingen daarover zo dicht mogelijk bij u te brengen. Dit ook in het licht van de invoering van de Wet toekomst pensioenen en wat dit voor u gaat betekenen.'
Lees meer
 
Indexatiebesluit 2023
We proberen ieder jaar de pensioenen (zowel pensioenaanspraken als pensioenrechten) te verhogen met de stijging van de prijzen. Het bestuur van het pensioenfonds heeft besloten de opgebouwde en ingegane pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 3,39%. Wij realiseren ons dat de toegekende indexatie met de huidige hoge inflatie leidt tot een daling in koopkracht. Doordat we meerdere jaren niet (volledig) hebben kunnen indexeren is er ook een indexatieachterstand. Het indexatiebesluit is echter genomen volgens het indexatiebeleid van het fonds waarbij wordt uitgegaan van de (maximale) wettelijke ruimte.
Lees meer
 
Pensioen-
opbouw in 2023
Voor de Volksbank is voor 2023 de fiscaal maximale opbouw van 1,875% vastgesteld, voor Athora is de opbouw in 2023 1,766%.
 
 
Meld u aan voor het Verantwoordingsorgaan
Wilt u graag actief meepraten over de diverse pensioenthema’s en uw oordeel geven over het beleid van Pensioenfonds SNS Reaal? Dan is het Verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds misschien iets voor u! Vanwege het aflopen van de zittingstermijn van de huidige gepensioneerde leden zijn wij op zoek naar mensen die de vrijkomende zetels (in totaal komen er vier zetels beschikbaar) willen bezetten. Voor de leden uit Athora loopt de zittingstermijn binnenkort ook af en komen twee vrije stoelen beschikbaar voor Athora-collega's.  Ook daarvoor zoeken we nieuwe kandidaten. 
Lees meer
 
Onze financiële positie
De beleidsdekkingsgraad was in november 116,6%. 
De actuele dekkingsgraad was eind november 117,6%.

De rente is in november gedaald. Door de dalende rente stegen de verplichtingen. De verplichtingen stegen ook door aanpassingen in de actuariële grondslagen die het pensioenfonds hanteert om de waarde van de verplichtingen te bepalen. Door de dalende rente stegen de vastrentende waarden. Ook de waarde van aandelen stegen in november. De stijging van de beleggingen was minder sterk dan de stijging van de verplichtingen. Hierdoor daalde onze actuele dekkingsgraad van 119,7% in oktober 2022 naar 117,6 per eind november 2022. 
Lees meer
 
Doorloop de
december-checklist!
Het einde van het jaar is in zicht. Kortom, de hoogste tijd om eens terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar 2023. Wist u dat namelijk veel veranderingen in uw leven ook consequenties kunnen hebben voor uw pensioen? Geen reden tot extra december-stress. Wij hebben namelijk de december-checklist voor u ontwikkeld! Check dus snel of een bepaalde verandering op u van toepassing is en kom in actie. Wij zeggen goede voornemen Nummer 1 ‘Pensioenzaken op orde’ – Check!
Lees meer
 
Pensioen-
specificatie
2023 
Half januari ontvangt u uw pensioen- specificatie 2023. Hierop staat hoeveel pensioen u in 2023 van ons ontvangt. 
 
 
 
Betaaldata 2023
Lees meer
Jaaropgaaf
2022 
Hebt u in 2022 pensioen van ons ontvangen? Dan ontvangt u in januari 2023 uw jaaropgaaf 2022 in Mijn pensioen.
 
 
    E-mail ons     (020) 426 63 80  
 
  Mijn pensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens