Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
november 2022
Update pensioenakkoord

Het was de bedoeling dat de nieuwe pensioenregels per 1 januari 2023 in zouden gaan. De behandeling in de Tweede Kamer vraagt echter meer tijd. En na behandeling in de Tweede Kamer, moet ook de Eerste Kamer zich nog gaan buigen over de nieuwe wet. Minister Schouten verwacht dat, als alles volgens plan verloopt, de Wet toekomst pensioenen ingaat op 1 juli 2023. Zoals al eerder door ons is gemeld is het nog maar de vraag of deze wetswijziging gevolgen heeft voor uw pensioen. Het pensioenfonds is immers een gesloten fonds zonder actieve werkgever, en dat betekent dat er binnen de voorgestelde wetgeving geen mogelijkheden zijn om over te gaan naar het nieuwe stelsel. Het bestuur blijft de ontwikkelingen rondom het pensioenakkoord nauwlettend volgen en u hierover tijdig berichten.

Wat betekent dit voor uw pensioen op dit moment? 
Op dit moment verandert er niets aan de pensioenregeling. Uw pensioen en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. 

 
Pensioenwebinar op woensdag 14 december
Schrijf u nu in! Schrijf u nu in!
 
Financiële positie
Lees meer Schrijf u nu in!
 
Pensioen3Daagse: kom met ons in contact over uw pensioen!
Vandaag is het de laatste dag van de 12e editie van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken.

Tijdens de Pensioen3Daagse vragen we extra aandacht voor uw pensioen. Want bent u op weg naar een goed pensioen? Een gerust gevoel dat u weet wat u voor later hebt geregeld? Wij helpen u graag hiermee. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen? Met ons in contact komen!

U kunt ook eens een kijkje nemen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vindt u persoonlijke informatie over al uw opgebouwde pensioen. 

 
Digitaal 'Bewijs van in leven zijn' voor gepensioneerden in het buitenland
Om het pensioen uit te blijven betalen, vragen we jaarlijks om een ‘Bewijs van in leven zijn'. U ontvangt dan een formulier van ons dat u invult en laat tekenen of stempelen bij een officiële instantie. Dit is in sommige landen veel gedoe: zo moet u er bijvoorbeeld voor reizen, kosten voor maken of is het bewijs lang naar ons onderweg. Vanaf nu kan dat een stuk sneller en eenvoudiger via een app.

Hebt u ook een brief ontvangen? 
In totaal hebben 201 deelnemers van ons een brief ontvangen met meer informatie over de app en het verzoek om het 'Bewijs van in leven' via de app in te vullen. Hebt u dit nog niet gedaan? Wilt u dit dan uiterlijk 31 december aan ons doorgeven?

Uiteraard kunt u ook nog op de oude manier uw 'Bewijs van in leven zijn' aan ons doorgeven. 
Lees meer
 
Inloggen   Mailen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden