Wij helpen u op weg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Algemeen Pensioenfonds KLM
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits november 2022
Pensioen3Daagse van start: kom met ons in contact over uw pensioen!
Op 1, 2 en 3 november vindt de 12e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken.  

Tijdens de Pensioen3Daagse vragen we extra aandacht voor uw pensioen. Want bent u op weg naar een goed pensioen? Een gerust gevoel dat u weet wat u voor later hebt geregeld? Wij helpen u graag hiermee. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen? Met ons in contact komen!

 
Inhaalindexatie: hoe zit dat bij ons?
Onlangs hebben we besloten om om de pensioenen van pensioengerechtigden en gewezen deelnemers extra te verhogen met 2,34%. Belangrijk om te weten is dat het hier niet gaat om het inhalen van gemiste verhogingen van voorgaande jaren, de zogenaamde inhaalindexatie. 

Inhaalindexatie kan pas als dit geen gevolgen heeft voor ons toekomstige indexatieverlening. De grens waarboven inhaalindexatie mag worden verleend is zo'n 145%. Ondanks dat de actuele dekkingsgraad rond dit niveau zit, is de beleidsdekkingsgraad (eind september 2022 129,6%) nog niet zover opgelopen. En de beleidsdekkingsgraad wordt getoetst aan de grens waarboven inhaalindexatie mag worden verleend.  

Eind december besluit het bestuur over de indexatie van 2023. Uiteraard informeren wij u hier dan over.
 
Financiële positie van het fonds
Lees meer
 
Onze duurzaamheidsthema: klimaat en schone energie
Klimaat en duurzame energieoplossingen staan hoog op de maatschappelijke agenda. Ook in ons verantwoord beleggenbeleid is Klimaat & schone energie een uitgelicht duurzaamheidsthema.  Dit omdat klimaatverandering en de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie (energietransitie), impact kan hebben op het toekomstige fondsrendement.

Lees meer
 
Hoe hebben wij het afgelopen kwartaal gepresteerd?
Lees meer
 
Komt u naar de workshop 'Maak uw persoonlijke pensioenplaatje'?
Inschrijven
 
 
Eerder met pensioen? Dat kan!
Wil je eerder dan 68 jaar of je AOW-leeftijd met pensioen? Dat kan bij ons. Je kunt het pensioen in laten gaan vanaf 55 jaar. In de pensioenplanner in MijnKLMPensioen kan je berekenen wat de hoogte is van je pensioen als je het pensioen eerder laat ingaan. 

Bekijk het filmpje hieronder welke keuzes u nog meer hebt rondom uw pensionering.
 
 
Digitaal 'Bewijs van in leven zijn' voor gepensioneerden in het buitenland
Ontvangt u pensioen van ons en woont u in het buitenland? Dan vragen we u jaarlijks om een 'Bewijs van in leven zijn'. U ontvangt dan een formulier van ons dat u invult en laat tekenen of stempelen bij een officiële instantie. Dit is in sommige landen veel gedoe: zo moet u er bijvoorbeeld voor reizen, kosten voor maken of is het bewijs lang naar ons onderweg. Vanaf nu kan dat een stuk sneller en eenvoudiger via een app. 
Lees meer
 
Overig nieuws
 
Facebook   Mailen   Facebook
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op  www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel.  (020) 426 62 10 of mail naar  pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens