Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds SNS REAAL
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Nieuws oktober 2022
Wet toekomst
pensioenen
uitgesteld
De overheid heeft samen met werkgevers en vakbonden een pensioenakkoord gesloten waarin nieuwe afspraken over pensioenen en AOW staan. Om de nieuwe afspraken door te kunnen voeren moet de pensioenwetgeving worden aangepast. Hiervoor is een wetsvoorstel (Wet toekomst pensioenen) ingediend. Het was de bedoeling dat de nieuwe wet per 1 januari 2023 zou ingaan, maar dit is nu uitgesteld. Minister Schouten verwacht dat, als alles volgens plan verloopt, de wet ingaat op 1 juli 2023.
Lees meer
 
Doe mee met de Pensioen3daagse!

Op 1, 2 en 3 november is het Pensioen3daagse. Een landelijke campagne  waar veel werkgevers, pensioenaanbieders en pensioenadviseurs aan deelnemen. Tijdens de Pensioen3daagse vragen we extra aandacht voor uw pensioen. Bent u op weg naar een goed pensioen? Een gerust gevoel omdat u weet wat u voor later hebt geregeld? Wij helpen u graag hiermee. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is met ons in contact komen!
Lees meer
 
Extra indexatie in 2022
hoe zit het bij ons?
Per 1 juli 2022 geeft de pensioenwetgeving meer ruimte aan pensioenfondsen om de pensioenen over 2022 extra te indexeren. Voorwaarde daarvoor is  dat werkgevers en vakbonden de intentie uitspreken om de pensioenen die zijn opgebouwd in de huidige regeling straks om te zetten naar de nieuwe pensioenregeling. Omdat onze cao-partijen (Athora en De Volksbank) nog geen nieuwe regeling hebben vastgesteld en wij ook nog geen besluit tot invaren kunnen nemen, kunnen wij niet van deze wettelijke mogelijkheid gebruik maken. 
Lees meer
 
Nieuwe
keuze bij pensioeningang:
tot 10% in één keer opnemen
Lees meer
 
 
Onze financiële
positie
  • Onze beleidsdekkingsgraad was eind september 2022 115,8%.
  • Onze actuele dekkingsgraad was eind september 118,9%.
  • Ons vermogen bedroeg in eind september 3,03 miljard.
  • Onze verplichtingen bedroegen eind september 2,55 miljard. 
 
De dekkingsgraad is de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het pensioen-
fonds. Het vermogen is het geld dat we in kas hebben. De verplichtingen de pensioenen die we nu en in de toekomst uit moeten betalen. Klik hier voor toelichting en uitleg over onze financiële positie.
 
Bedankt voor 
uw feedback!
In de nieuwsbrief van juli 2022 vroegen wij u om feedback over de informatievoorziening rondom de harmonisatie van de pensioenregelingen per 1 januari van dit jaar. Wij zijn blij met uw feedback en bedanken de deelnemers die de moeite hebben genomen de vragenlijst in te vullen. De uitkomsten laten zien dat u over het algemeen tevreden was over de informatievoorziening. Een mooie winst in de communicatie over de harmonisatie is, dat 85% aangeeft naar aanleiding ervan zijn/haar pensioen te hebben bekeken. 

Er waren natuurlijk ook verbeterpunten. Deze nemen we mee in de ontwikkeling van toekomstige communicatie. We blijven graag in contact met u. Voor resterende vragen over de harmonisatie, of andere pensioenvragen kunt u ons bereiken via telefoonnummer (020) 4266 380 of een afspraak boeken voor videobellen
 
 
Bewijs van in Leven digitaal
indienen
Lees meer
Nieuwe stappen naar
meer duurzaamheid
In ons eerste maatschappelijk verantwoord beleggen jaarverslag geven wij inzicht in de uitvoering van ons duurzaamheidsbeleid en laten we zien wat onze keuzes in 2021 concreet hebben betekend. In 2021 hebben wij namelijk onze doelstellingen en de thema‚Äôs waaraan we de komende drie jaar verder zullen werken bepaald. Hierdoor kunnen wij in de toekomst nog concreter laten zien in welke mate de doelstellingen zijn gerealiseerd. dis.
Lees meer
 
Uitgelicht uit
onze jaarlijkse nieuwsbrief
Vorige maand ontving u onze jaarlijkse nieuwsbrief in de brievenbus. Leest u liever online? Klik dan hier om deze editie te bekijken. Onderstaande artikelen vindt u ook als nieuwsbericht op onze website. 
 
Gesprek
deelnemer en directeur
Over belangrijke beslissingen zoals de nieuwe pensioenregeling en maatschappelijk verantwoord beleggen.
 
 
 
Jaarverslag 2021
Lees meer
    E-mail ons     (020) 426 63 80  
 
  Mijn pensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens