Verantwoord beleggen en uw pensioen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds KLM Cabine­personeel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits mei 2022
Pensioenfonds KLM-Cabine­personeel
 
 
Extra aandacht
voor
verantwoord
beleggen 
We beleggen uw pensioenpremie in de eerste plaats om genoeg rendement te behalen om de pensioenen uit te kunnen betalen. We geven u graag inzicht in hoe beleggen voor uw pensioen ook bij kan dragen aan een leefbare planeet en een betere wereld. We werken er onder andere hard aan om in lijn met het Parijsakkoord in 2050 een klimaatneutrale beleggingsportefeuille te realiseren. We  nemen u graag mee in deze en andere stappen die wij zetten voor meer duurzaamheid. Daarom besteden we de komende tijd extra aandacht aan verantwoord beleggen.
Over verantwoord beleggen
 
 
Bestuursvlog
Groene reis
In de bestuursvlog Groene reis geeft het bestuur elk kwartaal een update van waar we staan in onze reis naar een klimaatneutrale beleggingsportefeuille in 2050. Bekijk de toelichting van bestuurslid Mark-Jan Boes op de concrete stappen die het pensioenfonds dit jaar nog zet, zoals een flinke verlaging van de CO2-uitstoot gerelateerd aan onze beleggingsportefeuille en het opnieuw bekijken van ons uitsluitingenbeleid naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. 
 
 
Welke
duurzaamheids-
thema's kiest u nu?
Dit zijn enkele duurzaamheidsthema's die u belangrijk vond in 2019. Deze hebben we ook meegenomen in ons duurzaam beleggen beleid.
  • duurzame consumptie en productie
  • aanpak van klimaatverandering en de gevolgen daarvan
  • goede infrastructuur, duurzame industrialisatie en innovatie
Hoe staat u er nu in? Laat ons weten wat uw top 3 is door te stemmen op de poll en zie meteen ook welke thema's uw collega's belangrijk vinden!
Stem op de poll
 
Praat mee
over duurzaamheid
Grote kans dat u ook al, bewust of onbewust bezig bent met duurzaamheid, door bijvoorbeeld iets minder vlees te eten, wat vaker de fiets of het OV te pakken en de thermostaat een graadje lager te zetten. Wat doet ú aan duurzaamheid en wat vindt u belangrijk daarin? Bekijk in de video wat KLC-collega Marlies Stumpf al doet en praat mee op Facebook over hoe u vindt dat het pensioenfonds moet omgaan met duurzaamheid.  
Praat mee
 
Kwartaalbericht
Q1 2022
Hoe hebben onze beleggingen het afgelopen kwartaal gepresteerd? Bekijk het in het kwartaalbericht van Q1 2022.
Bekijk kwartaalbericht
 
 
Onze financiële
postitie 
De beleidsdekkingsgraad per eind april 2022 is 117,2%. De actuele dekkingsgraad steeg in april naar 127,9% ondanks de zorgen op de financiële markten over lockdowns in China en de gevolgen hiervan voor de prijsstijgingen (inflatie).
De dekkingsgraad toont de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het pensioenfonds. Dat de dekkingsgraad in april steeg kwam doordat de rente verder steeg. Dit heeft geleid tot een afname van de verplichtingen van het fonds (het geld dat we moeten hebben om de pensioenen nu en in de toekomst te kunnen betalen) en een stijging van de dekkingsgraad. 
Lees meer
 
Inloggen   Mailen   Facebook   Facebookgroep   Instagram
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens