Digitale nieuwsbrief Stichting Pensioenfonds Staples
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Editie 1 | jaargang 7 | april 2022
IN DIT NUMMER:
1. Uw Uniform Pensioenoverzicht
2. Pensioenwebinar in mei
3. Maatschappelijk verantwoord beleggen
4. Financiële positie
5. MijnStaplesPensioen
Uniform Pensioenoverzicht (UPO) digitaal of op de mat
Eind april kunt u het UPO van het pensioenfonds vinden in Mijn documenten in MijnStaplesPensioen. Op dit overzicht ziet u uw opgebouwde pensioen of – als u al gepensioneerd bent- het pensioen dat u al ontvangt.
U kunt het overzicht gebruiken om uw inkomen voor later in kaart te brengen. Hebt u ook pensioen bij andere werkgevers opgebouwd? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een overzicht van uw andere pensioenen.
 
Webinar over het uniform pensioenoverzicht 
Op dinsdag 17 mei organiseren we van 17.00 tot 18.00 uur een webinar die in het teken staat van het UPO. 
Tijdens het webinar krijg je antwoordt op de volgende vragen: 
  • Hoeveel pensioen bouw je op?
  • Wat staat er in je UPO en wat betekenen de bedragen?
  • Wat is er geregeld voor je partner en kinderen als jou wat overkomt?
Ook nemen we tijdens het webinar een kijkje in MijnStaplesPensioen. Zo krijgt u tijdens het webinar meer informatie over uw keuzemogelijkheden bij pensionering, zoals eerder of later met pensioen gaan, de verhouding ouderdoms- en partnerpensioen of het variëren van de hoogte van het ouderdomspensioen.
Schrijf u nu in!
Maatschappelijk verantwoord beleggen 
Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) betekent dat we bij het beleggen van uw pensioen rekening houden met het milieusociale aspecten en degelijk bestuur. Dit wordt ook wel ESG genoemd (environmental, social, governance). 
Op onze website leest u onze visie en doelstellingen op het gebied van MVB. Ook maken wij gebruik van ons stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen en gaan we het gesprek aan met de bedrijven waarin wij investeren. Hoe en waarom wij stemmen en het gesprek aangaan kunt u volgen via onze stem- en engagementrapportages. 
Lees verder
Financiële postie van het fonds
Beleidsdekkingsgraad is eind februari gestegen naar 128,5%. De actuele dekkingsgraad is licht gedaald naar 125,9%.
Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.  

Volgens de regels van de overheid moet ons vermogen 12,2% hoger zijn dan onze verplichtingen. Dit wordt uitgedrukt in de vereiste dekkingsgraad van 112,2%. De actuele dekkingsgraad is met 125,9% een stuk hoger dan de vereiste dekkingsgraad.
Financiële positie
Wat kunt u vinden in MijnStaplesPensioen?
Als u inlogt met uw DigiD komt u in uw persoonlijke pensioenomgeving terecht. U vindt hier niet alleen uw (pensioen)gegevens, maar ook al uw Uniforme Pensioenoverzichten en andere digitale pensioenpost in Mijn documenten.
Aan de hand van de volgende checklist kunt u direct aan de slag:
  • Leg uw e-mailadres vast in Mijn gegevens in MijnStaplesPensioen. U ontvangt dan in het vervolg een e-mail als er nieuwe post klaar staat in Mijn documenten.
  • Bekijk uw opgebouwde pensioen in Mijn planner en zie welke keuzes u eventueel kunt maken. Bijvoorbeeld de keuze die u hebt om ouderdomspensioen te ruilen voor een hoger partnerpensioen of andersom.
  • Dowload de DigiD-app op uw mobiele apparaat. Dan kunt u altijd eenvoudig bij uw pensioendossier in MijnStaplesPensioen.
MijnStaplesPensioen
Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples
Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten fonds. Voor premievrije deelnemers en pensioengerechtigden blijft het fonds de regeling uitvoeren. Het fonds wil alle deelnemers een goed pensioen bieden voor het geld dat zij aan het fonds hebben toevertrouwd, nu en in de toekomst. 
Mijn gegevens  -  Stuur door naar een vriend  -  Uitschrijven