NWSflits van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds KLM Cabine­personeel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits januari 2022
Pensioenfonds KLM-Cabine­personeel
 
 
Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?
Na afloop van elk kwartaal maken we een kwartaalbericht over de financiële positie van het pensioenfonds. In zo'n kwartaalbericht geven we overzichtelijk op één A4-tje de kerncijfers en bijzonderheden weer uit het voorafgaande kwartaal.

In het laatste kwartaalbericht (Q4 2021) vindt u cijfers over de beleidsdekkingsgraad, ons vermogen en onze verplichtingen. We laten ook zien welke acties deelnemers vorig jaar hebben genomen en wat u zelf kunt doen om meer te weten te komen over uw pensioen.
Bekijk het kwartaalbericht
 
Beleidsdekkingsgraad
december 2021
De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is in 2021 gestegen en bedraagt per eind december 2021 112,6%.

Op onze website vindt u meer informatie over de berekening en over het verloop van de dekkingsgraad.
Lees meer
 
 
 
Veelgestelde vragen
over het kwartaalbericht
Wat is het verschil tussen de actuele dekkingsgraad en de beleidsdekkingsgraad?
De actuele dekkingsgraad (ook wel nominale dekkingsgraad genoemd) wordt elke maand berekend. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden van de laatste 12 maanden.

Wanneer is de dekkingsgraad hoog genoeg?
Als het vermogen net zo groot is als de verplichtingen, dan is de dekkingsgraad 100%. Dan is er precies genoeg geld om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. 

Een dekkingsgraad van 100% lijkt dus hoog genoeg, maar dat is het niet. Een pensioenfonds moet namelijk buffers hebben, omdat de toekomst onzeker is. 

Volgens de regels van de overheid moeten wij een buffer van 21,5% hebben. Dat betekent dat de beleidsdekkingsgraad 121,5% moet zijn. Zo kunnen we een eventuele onverwachte daling van het vermogen goed opvangen. 
Meer vragen en antwoorden
 
Acties van deelnemers
in 2021
Op dit plaatje uit het kwartaalbericht ziet u wat deelnemers van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel in 2021 gedaan hebben om zich te verdiepen in hun pensioen.

Hebt u zelf ook actie ondernomen? Nog niet? Neem dan nu de eerste stap door in te loggen op MijnKLMPensioen. Daar ziet u precies hoeveel pensioen u heb opgebouwd en welk pensioen u kunt bereiken.

U kunt ook een afspraak maken voor een videogesprek met een van onze pensioenmentoren.
Meer informatie
 
Focus 2022
De nieuwste Focus is een feit!
Uit deelnemersonderzoek blijkt dat vooral gepensioneerden en deelnemers die bijna met pensioen gaan dit pensioenmagazine graag lezen. Daarom sturen we Focus vanaf dit jaar alleen nog naar deelnemers van 50 jaar of ouder.

Behoort u niet tot deze groep, maar wilt u wel graag de Focus lezen? Dat kan online: hij staat nu al voor u klaar
Lees Focus online
 
 
Instagram 
Volgt u ons al?
Volg ons
Inloggen   Mailen   Facebook   Facebookgroep   Instagram
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens