Nieuwsbrief december 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pensioenfonds SNS REAAL
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief december 2021
Harmonisatie: iedereen over naar één pensioenregeling
 
Eind vorig jaar kondigden we in de nieuwsbrief aan dat per 1 januari 2021 alle oude pensioenregelingen omgezet worden naar de huidige pensioenregeling.

Deze zogenoemde harmonisatie van de regelingen moest helaas worden uitgesteld. Goed nieuws: per 1 januari 2022 kunnen wij dit toch uitvoeren en worden alle oude pensioenregelingen omgezet naar de huidige regeling met pensioenleeftijd 68 jaar. Daarmee besparen we kosten en bieden we u als deelnemer een beter overzicht van uw pensioen. 
Lees meer
 
 
 
Pensioenen 
gedeeltelijk 
verhoogd
Wij proberen uw pensioen jaarlijks te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit heet indexatie en heeft als doel de waarde van uw pensioen over de langere termijn te waarborgen. Per 1 januari 2022 verhogen wij de pensioenen van alle deelnemers en gepensioneerden met 0,98%. 

In onze pensioenregeling geldt een voorwaardelijke indexatie. Dit betekent dat we de pensioenen alleen kunnen verhogen wanneer de financiële positie dit toelaat.
Meer over indexatie
 
Betaal-
data
2022
Bekijk hier wanneer wij uw pensioen uitbetalen in 2022
 
 
Opbouw-
percentages 2022
Een pensioenopbouw van 1,875% is een fiscaal maximale opbouw.  Dit opbouwpercentage is gezien de lage rente niet makkelijk haalbaar. Het bestuur beslist jaarlijks welk opbouwpercentage wel haalbaar is. Voor 2022 is het opbouwpercentage vastgesteld op 1,30% voor medewerkers van de Volksbank en 1,12% voor medewerkers van Athora. 

De opbouwpercentages zijn in 2022 nog steeds lager dan 1,875%  maar toch iets hoger dan de pensioenopbouw over 2021.
Lees meer
 
Goede 
voornemens?
Deze hebt u
zo gehaald!
Namens het bestuur van het pensioenfonds wensen wij u fijne feestdagen en een gelukkig en pensioenbewust 2022!

Hebt u al nagedacht over goede voornemens? Onze tip: leg uw e-mailadres vast in Mijn pensioen en mis in 2022 geen post van het pensioenfonds. Wij sturen u dan e-mailnotificaties wanneer er post voor u klaarstaat
in Mijn pensioen. Een goede start van het nieuwe (pensioen)
jaar! 
E-mailadres vastleggen
 
Financiële
positie 
De beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds bedroeg per eind november 2021 113,6%%. De actuele dekkingsgraad was in november 113,4%. De dekkingsgraad is de financiële graadmeter van het pensioenfonds. Volg de ontwikkeling van onze dekkingsgraad en onze financiële positie op onze website.  
Lees meer
 
Nog
dagen
Om uw Bewijs van in leven zijn naar ons op te sturen. 
Dit bewijs is nodig voor de doorbetaling van uw pensioen als u in het buitenland woont.   
 
 
    E-mail ons     (020) 426 63 80  
 
  Mijn pensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens