Digitale nieuwsbrief oktober 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Editie 3 | jaargang 6 | oktober 2021
IN DIT NUMMER:
1. Pensioenwebinar: meld u aan!
2. Financiële positie
3. Bewijs van in leven zijn
4. Vacature bestuurslid namens pensioengerechtigden
5.  Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen of andersom
6.. Bedankt voor uw deelname!
7. Uitkomsten tevredenheidsonderzoek 
Woensdag 15 december pensioenwebinar: meld u aan!
Gaat u bijna met pensioen en wilt u meer weten over keuzes rondom pensionering? En wanneer u bijvoorbeeld in actie moet komen voor uw pensioen? Meld u dan aan voor het pensioenwebinar op woensdag 15 december van 17.00 tot 18.00 uur.
Zo krijgt u tijdens het webinar meer informatie over uw keuzemogelijkheden bij pensionering, zoals eerder of later met pensioen gaan, de verhouding ouderdoms- en partnerpensioen of het variëren van de hoogte van het ouderdomspensioen. U ontvangt voorafgaand aan de sessie een e-mail met link om het webinar te volgen. 
Klik hier om u aan te melden
Financiële positie van het fonds
Beleidsdekkingsgraad is eind september gestegen naar 124,6%. De actuele dekkingsgraad is gestegen naar 130,2%. 
Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.  

Volgens de regels van de overheid moet ons vermogen 13,2% hoger zijn dan onze verplichtingen. Dit wordt uitgedrukt in de vereiste dekkingsgraad van 113,2%. De actuele dekkingsgraad is met 130,2% een stuk hoger dan de vereiste dekkingsgraad. 
Financiële positie
Bewijs van in leven zijn
Woont u in het buitenland terwijl u van ons een pensioen ontvangt? Dan beoordelen wij elk jaar uw gegevens om zeker te weten of u in leven bent en recht hebt op het pensioen. Bij overlijden ontvangen wij namelijk geen bericht van buitenlandse instanties. De beoordeling gaat via de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Zijn de gegevens van de RNI niet voldoende? Dan ontvangt u in oktober een formulier ‘Bewijs van in leven zijn’ (attestatie de vita).
Lees verder
Vacature bestuurslid namens pensioengerechtigden
Er is een vacature ontstaan bij het pensioenfonds voor een bestuurslid namens de pensioengerechtigden. 
Het bestuurslidmaatschap is een verantwoordelijke functie waaraan hoge eisen worden gesteld. U houdt zich als bestuurder van het pensioenfonds onder andere bezig met de vraag hoe we ervoor zorgen dat het fonds voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen. Hierbij houdt u steeds rekening met de belangen van alle betrokkenen bij het fonds. 

Wekt deze functie uw enthousiasme? Klik dan op de link hieronder voor het volledige functieprofiel en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.
Lees verder
Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen of andersom
Naast ouderdomspensioen hebt u ook partnerpensioen opgebouwd. Er kunnen redenen zijn waarom u het partnerpensioen wilt ruilen voor een hoger ouderdomspensioen of andersom.
Misschien heeft uw partner zelf een goed pensioen of juist niet, of misschien hebt u geen partner (meer). In Mijn planner in MijnStaplesPensioen kunt u zien welke mogelijkheden u hebt om ouderdomspensioen te ruilen voor een hoger partnerpensioen of andersom.

Let op:
 u maakt uw keuze op het moment dat u met pensioen gaat. Daarna kunt u de gemaakte keuze niet meer terugdraaien. Als u wél een partner hebt moet hij/zij het wel eens zijn met deze keuze.
MijnStaplesPensioen
Bedankt voor uw deelname! 
Wij willen u bedanken voor uw deelname aan het risicobereidheidsonderzoek.
De afgelopen periode hebben wij een groot deel van onze deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan het risicobereidheidsonderzoek. Veel deelnemers hebben de vragenlijst ingevuld. 

We zijn u hier zeer dankbaar voor! Uw mening is belangrijke input voor ons om de koers van het fonds naar de toekomst toe vast te stellen. Later dit jaar informeren we u over de uitkomsten van het onderzoek.
Uitkomsten tevredenheidsonderzoek
Het pensioenfonds heeft in april onderzocht hoe tevreden u bent met het pensioenfonds. Wij wilden graag van u weten wat goed gaat en wat wij beter kunnen doen. 
In totaal hebben 540 deelnemers meegedaan. Hierdoor hebben wij een goede indruk kunnen krijgen van uw mening over het fonds. Wij willen u hiervoor hartelijk danken. Het algemene beeld is heel positief. Gepensioneerde deelnemers geven het pensioenfonds gemiddeld een 8,4. Deelnemers die nog niet met pensioen zijn, beoordelen het pensioenfonds met gemiddeld een 7.
Lees verder
Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples
Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten fonds. Voor premievrije deelnemers en pensioengerechtigden blijft het fonds de regeling uitvoeren. Het fonds wil alle deelnemers een goed pensioen bieden voor het geld dat zij aan het fonds hebben toevertrouwd, nu en in de toekomst. 

Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Mijn gegevens  -  Uitschrijven