‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Editie 2 | Jaargang 6 | juli 2021
IN DIT NUMMER:
1. Terugblik 2020
2. Nieuwe leden lezerspanel gezocht
3. Financiële positie
4. Update pensioenakkoord
5. Bedankt voor uw mening!
Terugblik 2020
Het jaarverslag van Stichting Pensioenfonds Staples is gepubliceerd. Benieuwd wat er in een jaar allemaal gebeurt bij een pensioenfonds en wat er wordt besproken? Lees dan het verkorte jaarverslag.
Hebt u er voor gekozen om informatie van het pensioenfonds per post te ontvangen, dan krijgt u het verkorte jaarverslag deze week in de brievenbus. Op de website vindt u ook het volledige jaarverslag.
Verkort jaarverslag
Volledig jaarverslag
 
Nieuwe leden lezerspanel gezocht
Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor ons lezerspanel. Jaarlijks communiceren we via verschillende kanalen met onze deelnemers. Als lid van het lezerspanel leest u zo nu en dan met ons mee en geeft u feedback op de inhoud. 
We vragen u mee te lezen op het moment dat we belangrijke informatie willen delen met onze deelnemers. Denk hierbij aan het Verkort jaarverslag, brieven over uw pensioen en/of teksten voor op onze website. 

Lijkt u dit leuk? Stuur dan een e-mail naar communicatie@blueskygroup.nl. We nemen dan contact met u op.
Financiële positie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad is eind juni gestegen naar 120,3%. De actuele dekkingsgraad is gestegen naar 129,3%. 
Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.  

Volgens de regels van de overheid moet ons vermogen 13,2% hoger zijn dan onze verplichtingen. Dit wordt uitgedrukt in de vereiste dekkingsgraad van 113,2%. De actuele dekkingsgraad is met 129,3% een stuk hoger dan de vereiste dekkingsgraad. Doordat de beleidsdekkingsgraad hoger is dan de vereiste dekkingsgraad zijn wij per eind maart 2021 uit herstel
Financiële positie
Update landelijk pensioenakkoord
Vorig jaar juni is het pensioenakkoord bereikt. De nieuwe wet zou er 1 januari 2022 zijn, maar is uitgesteld naar 1 januari 2023. De invoering moest uiterlijk 1 januari 2026 geregeld zijn, maar dat wordt nu 1 januari 2027. 
Het Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten pensioenfonds waarin geen premie meer wordt betaald voor verdere pensioenopbouw. Gesloten fondsen staan voor de keuze of ze de in het verleden opgebouwde pensioenen gaan omzetten naar de nieuwe pensioenregeling (het zogenoemde ‘invaren’). 

Aan de voorwaarden voor dat omzetten wordt nog gesleuteld, waardoor nu niet duidelijk is welke optie het beste uitpakt. Voor het bestuur van het pensioenfonds staat bij het maken van de keuze centraal wat het gunstigst is voor de deelnemers van het pensioenfonds.

De overgang naar een nieuwe pensioenregeling is ook een belangrijke factor in de afwegingen over het voortbestaan van het fonds. Sinds 2014 houdt de Commissie Toekomst zich hier actief mee bezig. Tot nu toe is doorgaan als zelfstandig fonds de beste optie gebleken.
Q&A over de toekomst van het pensioenfonds
Bedankt voor uw mening!
In het tweede kwartaal gaf u ons gemiddeld een 8,2 voor het contact aan de telefoon. Het contact via de e-mail waardeerde u gemiddeld met een 8,0.
Bedankt voor het geven van uw feedback. Op deze manier kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren.
Haalbaarheidstoets 2021: pensioenfonds geslaagd
Het pensioenfonds voert jaarlijks een haalbaarheidstoets uit. De haalbaarheidstoets geeft inzicht in de samenhang tussen de financiële opzet, het verwachte pensioenresultaat en de risico's die daarbij gelden.
In 2015 heeft het bestuur de (lange termijn) risicohouding van het pensioenfonds vastgelegd. Hierbij zijn ondergrenzen voor het pensioenresultaat bepaald. Het verwachte pensioenresultaat wordt vervolgens elk jaar aan deze grenzen getoetst. Uit de uitkomsten van de toets blijkt dat het te verwachten pensioenresultaat voldoet aan de vooraf gestelde grenzen. Ook in slechtweerscenario blijft het resultaat binnen die grenzen. 
Haalbaarheidstoets 2021
Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples
Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten fonds. Voor premievrije deelnemers en pensioengerechtigden blijft het fonds de regeling uitvoeren. Het fonds wil alle deelnemers een goed pensioen bieden voor het geld dat zij aan het fonds hebben toevertrouwd, nu en in de toekomst. 

Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Mijn gegevens  -  Stuur door naar een vriend  -  Uitschrijven