‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Total Pensioenfonds Nederland
Update toekomst van het pensioenfonds
Om een toekomstbestendige pensioenvoorziening te waarborgen hebben de sociale partners en het pensioenfonds er onlangs voor gekozen de pensioenaanspraken in een Algemeen Pensioenfonds (APF) onder te brengen.  
Een APF is een Algemeen Pensioenfonds waar verschillende pensioenregelingen apart worden uitgevoerd in een zogenaamde collectiviteitskring. Dit betekent dat het pensioen dat u hebt opgebouwd en nog gaat opbouwen naar een APF wordt overgedragen.

Op onze website hebben we een aparte pagina ingericht rondom de toekomst van het pensioenfonds. Daarin leest u meer over wat een APF is, wat de overgang van uw pensioen naar een APF voor u betekent en waarom het bestuur van het pensioenfonds, in goed overleg met de sociale partners heeft gekozen voor een APF. Houd deze pagina in de gaten voor updates  over de toekomst van uw pensioen. 
 
 
 
Interview: op weg naar een toekomstbestendig pensioen
Bekijk het interview met Alex van Schaik, voorzitter van Total Pensioenfonds Nederland, over de overstap naar een APF.
Alex: 'We doen dit vooral omdat de eisen van de overheid aan bestuurders steeds zwaarder worden. Je moet veel kunnen en er ook veel tijd aan kunnen besteden. Daardoor werd het steeds moeilijker om geschikte nieuwe bestuurdersleden te vinden. Dat was voor de werkgever reden om zorgvuldig over de toekomst na te denken.'
Lees verder
 
Onze financiële positie eind juni
De beleidsdekkingsgraad is de financiële graadmeter van het fonds en bedroeg eind mei 2021 103,4%.
Hoewel de dekkingsgraad sinds begin 2021 een stijgende lijn laat zien, hebben we eind maart een herstelplan moeten indienen bij De Nederlandsche Bank omdat we een reservetekort hebben. In het herstelplan laten we zien hoe we binnen tien jaar uit onze tekortsituatie komen. 
Lees verder
 
U kunt uw pensioen weer meenemen van en naar ons pensioenfonds
Dit voorjaar steeg onze beleidsdekkingsgraad boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht van en naar ons pensioenfonds weer mogelijk is. Waardeoverdracht betekent dat u uw opgebouwde pensioen meeneemt van uw oude naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.
Of waardeoverdracht voor u gunstig is hangt onder meer af van de pensioenregelingen van uw oude en nieuwe werkgever. Wilt u de regelingen vergelijken? Download dan op onze website de Pensioenvergelijker. Vul deze in om de pensioenregelingen te vergelijken. 

Lees verder
 
Meer over de toekomst van het pensioenfonds
Waarom kiezen we voor een APF?
Een APF zien wij als een betere optie voor de toekomst dan een bedrijfstakpensioenfonds. Als relatief klein fonds kunnen we tegen acceptabele kosten de bestuurstaken uit handen geven. 
Een APF kent namelijk al een deskundig bestuur voor alle deelnemende kringen. Ook blijven we op de belangrijkste gebieden invloed behouden. We zijn bij een APF als deelnemers namelijk vertegenwoordigd in een Belanghebbendenorgaan.
Lees verder
Welke APF past het beste bij ons?
Afgelopen maand hebben we vier APF’en bekeken om te bepalen welke APF voor ons de beste keus is. 
Bij het beoordelen van de APF’en hebben wij gekeken naar de kosten voor de overstap van TPN naar het APF en de jaarlijkse kosten die we zouden moeten betalen, maar ook bijvoorbeeld de mate van invloed en inspraak die wij binnen de collectiviteitskring hebben op het beleid. Uit de vier opties zijn twee APF’en overgebleven die wij het beste vonden aansluiten bij onze wensen.
Lees verder
Contact
Vragen over uw pensioen?
Ga naar www.total-pensioenfonds.nl. Ook kunt u bellen met 040 26 53 862 of mailen naar pensioenfonds.total@riskcoadministrations.com.

Privacy
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.