Pensioenfonds KLM Cabine­personeel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits juni 2021
Pensioenfonds KLM Cabine­personeel
 
Eerder met pensioen door de vrijwillige vertrekregeling
Jacqueline Schaefer (63) vloog 34 jaar en maakte in november 2019 gebruik van de vrijwillige vertrekregeling (VVR). 'Toen ik begon met vliegen was ik absoluut niet bezig met mijn pensioen, dat was nog zo ver weg.'

Dat veranderde toen Jacqueline zich erin ging verdiepen. 'Er ging een wereld voor me open.' Ze werd actief als PIT-er om haar collega's er bewust van te maken dat pensioen toch echt belangrijk is.
Welke keuzes maakte Jacqueline? 
 
Save
the date
Houd 7, 8 en 9 september alvast vrij voor het Cabine Pensioenplein.

Meer informatie volgt eind juli.
 
 
 
Proef met
videobellen
geslaagd
Lees meer
Financiële positie
mei 2021 
De beleidsdekkingsgraad van het pensioenfonds KLM Cabinepersoneel is per eind mei gestegen naar 101,3%. Eind april bedroeg de beleidsdekkingsgraad 99,6%. De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden (juni 2020 tot en met mei 2021).

Waardeoverdracht weer mogelijk
Omdat de beleidsdekkingsgraad weer boven de grens van 100% is gestegen is waardeoverdracht van uw opgebouwde pensioen naar of van ons pensioenfonds weer mogelijk.
Onze financiële situatie
 
Focus
op online
Vorige maand hebben we onderzocht wat u vindt van ons magazine Focus. Uit de antwoorden komt naar voren dat vooral oudere deelnemers Focus graag lezen en hoog waarderen. Jongere deelnemers lezen de informatie net zo lief op de website of in de digitale nieuwsbrief.
Informatie vooral digitaal
 
Nieuwe 
omrekenfactoren
Voor het berekenen van de keuzes die u maakt rond uw pensionering gebruiken wij omrekenfactoren. Deze factoren worden periodiek vastgesteld en wijzigen per 1 januari 2022.

Daarmee wijzigen ook de pensioenbedragen als u na 1 januari 2022 met pensioen gaat. De nieuwe factoren zijn eind juli verwerkt in Mijn planner. Gaat u op of voor 1 januari 2022 met pensioen? Dan berekenen wij uw pensioenkeuzes op basis van de huidige omrekenfactoren.
Lees meer
 
PIT 20: bedankt !
Door corona bleven deze pensioenambassadeurs nog een half jaartje langer aan de slag om uw pensioenvragen te beantwoorden. Maar nu zit ook hun PIT-termijn erop.

PIT 20: bedankt voor al jullie inspanningen om jullie collega's op de route pensioenbewuster te maken.
 
Inloggen   Mailen   Facebook   Facebookgroep   Instagram
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens