‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Editie 1 | Jaargang 6 | maart 2021
In deze editie:
1. Uniform Pensioenoverzicht  
2. Regel uw pensioenzaken in MijnStaplesPensioen
3. Schrijf u nu in voor onze pensioenwebinars
4. Financiële positie van het fonds
5. 'Vergeten' pensioenen
6. Uw mening is belangrijk! 
Uniform Pensioenoverzicht (UPO) in de mailbox of op de mat
Binnenkort ontvangt u van het pensioenfonds het UPO. Dit is een jaarlijks overzicht van uw opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds Staples.
U kunt het overzicht gebruiken om uw inkomen voor later in kaart te brengen. Hebt u ook pensioen bij andere werkgevers opgebouwd? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een overzicht van uw andere pensioenen.

Ook dit jaar staat er op uw UPO een inschatting van uw pensioen als er in de toekomst mee- of tegenvallers zijn. 
Lees verder
Regel uw pensioenzaken in MijnStaplesPensioen
Als u inlogt met uw DigiD komt u in uw persoonlijke pensioenomgeving terecht. U vindt hier niet alleen uw (pensioen)gegevens, maar ook al uw Uniforme Pensioenoverzichten en andere digitale pensioenpost in Mijn documenten.
Aan de hand van de volgende checklist kunt u direct aan de slag:
  • Leg uw e-mailadres vast in Mijn gegevens in MijnStaplesPensioen. U ontvangt dan in het vervolg een e-mail als er nieuwe post klaar staat in Mijn documenten.
  • Bekijk uw opgebouwde pensioen in Mijn planner en zie welke keuzes u eventueel kunt maken. 
  • Dowload de DigiD-app op uw mobiele apparaat. Dan kunt u altijd eenvoudig bij uw pensioendossier in MijnStaplesPensioen.
MijnStaplesPensioen
Schrijf u nu in voor onze pensioenwebinars
U kunt zich weer inschrijven voor onze pensioenwebinars op dinsdag 1 juni en woensdag 1 september van 13.00 tot 14.00 uur. 
Ruim 60 deelnemers hebben de afgelopen periode deelgenomen aan onze pensioenwebinars. Tijdens het webinar geeft een van onze pensioenspecialisten uitleg over hoe pensioen werkt, hoe de regeling eruit ziet en welke keuzes u hebt binnen de regeling. Gaat u bijna met pensioen en wilt u meer weten over keuzes rondom pensionering? Of wilt u gewoon meer weten over onze pensioenregeling? En wanneer u bijvoorbeeld in actie moet komen voor uw pensioen? Dan raden we u aan om een keer deel te nemen aan het webinar. 
Schrijf u nu in!
Financiële postie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad is eind februari gestegen naar 113,6%. De actuele dekkingsgraad is gestegen naar 123,5%. 
Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.  

Volgens de regels van de overheid moet ons vermogen 14,6% hoger zijn dan onze verplichtingen. Dit wordt uitgedrukt in de vereiste dekkingsgraad van 114,6%. De actuele dekkingsgraad is met 123,5% een stuk hoger dan de vereiste dekkingsgraad. Hierdoor verwachten we eind maart weer over voldoende financiële reserves te beschikken.
Lees verder
142 deelnemers melden zich voor 'vergeten' pensioen
Bij ons pensioenfonds stonden 373 pensioenen klaar voor deelnemers die zich nog niet hadden gemeld. Dit noemen we ook wel 'vergeten' pensioenen. Eind 2020 hebben deze deelnemers hier een bericht over ontvangen. 
Inmiddels hebben 142 deelnemers op deze oproep gereageerd. Dat betekent dat we deze mensen alsnog het pensioen kunnen uitbetalen waar zij recht op hebben. Een mooi resultaat! 

Uw mening is belangrijk voor ons!
In april start het pensioenfonds met een tevredenheidsonderzoek. We willen graag van u weten wat goed gaat en wat wij beter kunnen doen. Met uw feedback kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.
U ontvangt van ons per brief of e-mail een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Omdat we maar een klein fonds zijn is het belangrijk om zoveel mogelijk reacties te krijgen.

U doet mee door via de link naar de vragenlijst te gaan en uw persoonlijke inlogcode in te vullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 6 à 8 minuten. Uw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld door onderzoeksbureau MWM2.
Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples
Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten fonds. Voor premievrije deelnemers en pensioengerechtigden blijft het fonds de regeling uitvoeren. Het fonds wil alle deelnemers een goed pensioen bieden voor het geld dat zij aan het fonds hebben toevertrouwd, nu en in de toekomst. 

Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Mijn gegevens  -  Uitschrijven