Algemeen Pensioenfonds KLM
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSalert december 2020
Nieuwe pensioenregeling: bestuur beoordeelt de afspraken
KLM heeft met de vakbonden nieuwe afspraken gemaakt over uw pensioenregeling. Deze pensioenregeling gaat de huidige regeling vervangen. Het bestuur beoordeelt of de afspraken passen binnen de wettelijke kaders en het beleid van het fonds, uitvoerbaar zijn, en heel belangrijk, of er voldoende premie wordt betaald om de beoogde pensioenopbouw te kunnen bereiken.

Op onze website leest u meer over deze beoordeling en wat er gebeurt als de nieuwe regeling niet door gaat
Lees meer
 
Geen verhoging van uw pensioen in 2021
Het bestuur heeft moeten besluiten om de pensioenen per 1 januari 2021 niet te verhogen. Er is namelijk wettelijk geen ruimte voor indexatie.

We proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet indexatie. Volgens de wettelijke regels mogen wij pas gedeeltelijk indexeren bij een beleidsdekkingsgraad van ongeveer 110% en pas volledig indexeren bij een beleidsdekkingsgraad van ongeveer 125%. 

De beleidsdekkingsgraad eind november 2020 lag onder de 110%, namelijk 98,4%. Hierdoor is er geen ruimte voor indexatie per 1 januari 2021. Een verlaging van uw pensioen is op dit moment niet aan de orde. 
Lees meer
 
   
 
  Facebook   E-mail ons   Facebook   Stuur door  
 
Facebook   MijnKLMPensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op  www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel.  (020) 426 62 10 of mail naar  pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens