Algemeen Pensioenfonds KLM
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits november 2020
Webinars 2020:
meld u aan!
We bieden dit najaar nog twee webinars aan. Een mooi moment om in slechts een uur tijd beter inzicht te krijgen in uw pensioen. 
  • Pensioen In Zicht-webinar op 25 november voor collega's die bijna met pensioen gaan.
  • Webinar 'Maak uw persoonlijke pensioenplaatje' op 2 december 2020. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt en beter inzicht wil in de eigen pensioensituatie.
Kies het webinar dat bij u past en meld u meteen aan!
Na aanmelden sturen wij u de informatie toe om aan het webinar deel te nemen.
Lees meer
 
Verantwoord beleggen:
ons stemgedrag
Om invloed uit te oefenen op bedrijven waarin wij investeren, maken wij gebruik van ons stemrecht op aandeelhouders­vergaderingen. Via deze pagina kunt u ons stemgedrag gemakkelijk volgen en vindt u het stemrapport van Q3 2020. U ziet onder meer in welke regio's we wereldwijd stemmen en ook of we bijvoorbeeld voor of juist tegen een voorstel gestemd hebben.

Bekijk ook onze video over beleggen voor uw pensioen hoe wij invulling geven aan verantwoord beleggen.
Bekijk de video
 
 
Kwartaal-  
bericht

Q3 2020
Lees meer
'Weer thuis'
door Hans de Roos
Lees meer
 
 
Financiële positie 
september 2020
De beleidsdekkingsgraad van het pensioenfonds is eind september 99,6% (gemiddelde van de afgelopen 12 maanden). De actuele dekkingsgraad is eind september 97,0%. Het effect van de corona-uitbraak op de actuele dekkingsgraad is met name groot door de daling van de rente. De positieve trend van aandelenkoersen die na het eerste kwartaal is ingezet houdt nog steeds aan, maar zwakt wel af. 

Omdat de beleidsdekkingsgraad onder de grens van 100% is gezakt is waardeoverdracht van uw opgebouwde pensioen naar of van ons pensioenfonds nu niet mogelijk.
Lees meer
 
Uw pensioen 
in 2021: nieuwe afspraken in zicht
KLM en drie bonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Deze pensioenregeling moet begin volgend jaar de huidige regeling vervangen. Hiermee lijkt de verlaging van het opbouwpercentage voorlopig van de baan. Maar we zijn er nog niet. Aan de hand van vijf vragen leggen wij uit waar we staan.
Lees meer
 
Pensioen3daagse: 
welke pensioencheck doet u?
Jaarlijks organiseert het platform Wijzer in Geldzaken de Pensioen3daagse. Dit is een landelijke campagne dat als doel heeft zoveel mogelijk mensen met pensioen aan de slag te laten gaan.

Op de website van de Pensioen3daagse vindt u informatie, tips en pensioenchecks die u helpen uw pensioen in kaart te brengen. Wij hebben drie pensioenchecks voor u geselecteerd. Welke kiest u?
Drie handige pensioenchecks voor u uitgelicht
 
VVR & 
uw pensioen
Maakt u gebruik van de Vrijwillige Vertrekregeling? Gaat u aansluitend met pensioen of juist niet? Op deze pagina leest u wat dit betekent. 
 
 
   
 
  Facebook   E-mail ons   Facebook   Stuur door  
 
Facebook   MijnKLMPensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op  www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel.  (020) 426 62 10 of mail naar  pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens