Pensioenfonds KLM Cabine­personeel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits oktober 2020
Pensioenfonds KLM Cabine­personeel
 
Minder pensioen 
voor uw NAP-inleg
De NAP-rekenrente wijzigt per 1 januari 2021 waardoor u vanaf 1 januari 2021 minder NAP voor uw inleg inkoopt. Dit komt door de lagere rente en het lagere verwacht aandelenrendement 
De nieuwe rekenrente heeft dus direct effect op de hoogte van het NAP dat u vanaf 1 januari opbouwt. Het effect kan per deelnemer verschillen en kan aanleiding geven om nieuwe NAP-keuzes te maken. 

NAP-keuzes voor volgend jaar moet u voor 30 november aan ons doorgeven via Mijn NAP in MijnKLMPensioen. Daarom in deze nieuwsbrief extra aandacht voor de NAP. 
Lees meer
 
Keuzes 
NAP 
doorgeven
Geef uiterlijk 30 november uw NAP-keuzes door via Mijn NAP in MijnKLMPensioen.
 
 
Wijzigingen
NAP verwerkt in 
MijnKLMPensioen
De nieuwe rekenrente voor de NAP is verwerkt in MijnKLMPensioen. Bekijk in Mijn NAP en Mijn planner wat de nieuwe rekenrente voor u betekent en wat het effect is als u een andere NAP-keuze maakt. De infographic onder dit bericht geeft een indicatie van het effect van de nieuwe rekenrente. 
Lees meer
 
 
VVR-2 uw pensioen
Maakt u gebruik van de VVR-2 2020 en gaat u aansluitend met pensioen? Of juist niet? Bekijk in deze infographic hoe u de gevolgen voor uw pensioen berekent. 
 
 
 
 
 
Kwartaal-bericht
Q3 2020
Lees meer
Financiële positie 
september 2020
De beleidsdekkingsgraad per eind september 2020 is 96,3%. De actuele dekkingsgraad is gedaald naar 94,3%. Het effect van de corona-uitbraak op de dekkingsgraad wordt vooral veroorzaakt door de daling van de rente en de verwachting is dat de rente voorlopig nog laag blijft.

Met de huidige financiële positie is het verhogen van de pensioenen per 1 januari niet mogelijk. Ook het overdragen van uw pensioen van/naar een ander pensioenfonds is tijdelijk niet mogelijk. 
Lees meer
 
         
 
  Facebook   E-mail ons   Facebook   Stuur door  
 
Facebook   MijnKLMPensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens