‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSflits juli 2020
Verantwoord beleggen vinden wij belangrijk
We dragen graag bij aan een goede toekomst voor huidige en komende generaties, naast de financiële gezondheid van het fonds. Daarom letten we bij onze beleggingen ook steeds meer op arbeids- en mensenrechten, het milieu en goed bestuur van de bedrijven waarin we beleggen. In deze video vertelt bestuurslid Jeroen van der Put hier meer over.
 
 

Kwartaalbericht

gepubliceerd

Lees meer
 
Blog: vertrouwen op gestaag herstel?
Lees meer
 
 
 
Financiële positie van het fonds
De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor de financiële markten. Het effect op de dekkingsgraad is groot door de daling van de rente en de aandelenkoersen. Vanaf het dieptepunt in maart zijn de aandelenkoersen gedeeltelijk hersteld, maar de rente is nog steeds erg laag.
Lees meer
 
Uw pensioen in 2021: meer premie of lagere opbouw
U bouwt jaarlijks een deel van uw uiteindelijke pensioen op. Namelijk 1,895% over een gedeelte van uw loon. Samen met de werkgever betaalt u hier premie voor. De premie die u zelf betaalt ziet u op uw loonstrook.

De huidige premie is vanaf 1 januari 2021 niet langer meer genoeg om 1,895% aan pensioen op te bouwen. Dit komt door de lage rente en de nieuwe regels die gelden vanaf 1 januari 2021. Dit betekent dat de premie vanaf 1 januari 2021 omhoog moet. We verwachten dat KLM en de vakbonden in 2020 nieuwe afspraken maken over de premie. Is dat niet haalbaar dan moeten we het opbouwpercentage van 1,895% verlagen naar circa 1,5%. Deze mogelijke verlaging heeft geen invloed op het pensioen dat u al hebt opgebouwd.
 
 

Jaarverslag 2019

Lees meer
 
Update
pensioenakkoord
Lees meer
 
 
Vrijwillige Vertrekregeling (VVR) KLM en pensionering
Maakt u gebruik van de Vrijwillige Vertrekregeling en gaat u niet aansluitend met pensioen? Bijvoorbeeld omdat u WW gaat aanvragen of ergens anders gaat werken? Dan blijft het pensioen dat u hebt opgebouwd bij ons staan of u neemt het mee naar een nieuwe werkgever.
Lees meer
 
Eén e-mailadres voor NWSflits en notificaties
Voortaan ontvangt u de NWSflits en onze notificaties op hetzelfde e-mailadres. Wilt u de NWSflits en onze notificaties liever op een ander e-mailadres ontvangen? Pas deze dan aan op de pagina Mijn gegevens in MijnKLMPensioen. Hier kunt u ook meteen uw communicatievoorkeuren doorgeven.
Direct naar MijnKLMPensioen
 
   
 
  Facebook   E-mail ons   Facebook   Stuur door  
 
Facebook   MijnKLMPensioen
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op  www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel.  (020) 426 62 10 of mail naar  pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens