Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
juli 2018
 
 
 
Cabine Pensioenplein: meld u nu aan!
Vorige week viel de uitnodiging van het jaarlijkse deelnemersevent Cabine Pensioenplein op de mat. Op de website van het pensioenfonds is een speciale pagina ingericht rondom Cabine Pensioenplein 2018. Hier vindt u  onder meer het programma van het event.

Cabine Pensioenplein vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september 2018. U kunt zich nu al aanmelden voor één van deze dagen.   
Cabine Pensioenplein 2018
 
 
 
 
 
Uw mening is belangrijk!

Op 3 juli 2018 startte het pensioenfonds een onderzoek naar uw tevredenheid over de dienstverlening en de informatievoorziening van het pensioenfonds. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Kantar TNS. Hebt u een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het onderzoek? En hebt u de online vragenlijst nog niet ingevuld? Doe dit dan alsnog vóór 31 juli 2018.

 

Meer over het onderzoek
 
 
 
 
 
MijnKLMPensioen vernieuwd
In de eerste week van augustus gaat de vernieuwde MijnKLMPensioen live! Nu ook geschikt voor gebruik op smartphones en tablets. Zo kunt u waar en wanneer u wilt met uw pensioen aan de slag. Benieuwd naar het vernieuwde MijnKLMPensioen? Logt u dan in met uw DigiD en verken de nieuwe mogelijkheden. 
Naar MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
De DBC is per 1 januari 2018 verhoogd
De deelnemersbijdrage compenstatieregeling (DBC) wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 verhoogd van 16% naar 17,5%. Door de verlaging van het opbouwpercentage per 1 januari dit jaar ontstond er ruimte in de beschikbare pensioenpremie. Deze wordt nu gebruikt om de DBC te verhogen. Hierdoor bouwt u extra pensioen op. Het effect op uw pensioen ziet u terug op uw UPO in september dit jaar. Vanaf 1 september 2018 is de verhoging van de DBC ook verwerkt in de Pensioenplanner in MijnKLMPensioen.  
Meer over de verhoging van de DBC
 
 
 
 
 
Jaarverslag 2017 in vogelvlucht
Het jaarverslag van 2017 is gepubliceerd op de website van het pensioenfonds. Daar vindt u ook een samenvatting van het jaarverslag '2017 in vogelvlucht'. In deze samenvatting leest u onder meer over de volgende onderwerpen:

  • Succesvolle invoering vernieuwde pensioenregeling
  • Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP) 
  • Gedeeltelijke indexatie weer mogelijk
  • Positieve beleggingsrendementen
  • De beheersing van de kosten
  • Nieuwe digitale mogelijkheden voor deelnemers
Jaarverslag 2017
 
 
 
 
 
Kwartaalbericht Q2 2018
Het kwartaalbericht van het tweede kwartaal van 2018 is gepubliceerd. In het tweede kwartaal van 2018 steeg de maandelijkse nominale dekkingsgraad van 114,3% naar 114,6%. Ook de beleidsdekkingsgraad is licht gestegen:  van 115,7% naar 116,2%. Het beleggingsrendement was 1,2% in het afgelopen kwartaal. Dat is een verbetering ten opzicht van het eerste kwartaal van 2018 (-1,3%). Er is nog steeds sprake van een reservetekort.
Bekijk het kwartaalbericht van Q2 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.