Hebt u de Pensioenchecker app al gedownload?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Total Pensioenfonds Nederland
Pensioenkrant december 2020
Total Pensioenfonds Nederland wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
In deze Pensioenkrant leest u het laatste nieuws van 2020 over de ontwikkelingen bij Total Pensioenfonds Nederland (TPN). Ook leest u over actuele thema’s in de pensioenwereld en de pensioenregeling.
 
 
 
Financiële positie: jaar vol plussen en minnen
In 2021 kunnen we uw pensioen niet laten meestijgen met de prijzen. De beleidsdekkingsgraad per eind november is 98,0%. Indexeren kan pas bij een beleidsdekkingsgraad van 110% of hoger. 
Ondanks dat het vermogen in het eerste kwartaal een flinke klap kreeg van de coronacrisis, herstelde het zich eind november tot rond het niveau van het begin van het jaar. Door de lage rente stegen de pensioenverplichtingen. Dit had een negatieve invloed op de dekkingsgraad. Een verlaging van uw pensioen is op dit moment niet aan de orde.
Lees verder
 
Download nu de Pensioenchecker app
Bent u benieuwd naar de gevolgen op uw pensioen van bepaalde keuzes? Check dan nu de Pensioenchecker app. 
Deze app is een initiatief van Nederlandse pensioenuitvoerders en de Pensioenfederatie. Via deze app kan je op een eenvoudige manier checken:
  1. Hoe hoog jouw inkomen voor later is.
  2. Op welke leeftijd je met pensioen kan.
  3. Wat extra sparen doet voor jouw pensioen.

Inloggen kan met DigiD.
Lees verder
Aanspraken VPL-regeling ingekocht
De arbeidsvoorwaardelijke partijen hebben in 2005 een arbeidsvoorwaarde-toezegging over aanvullende pensioenopbouw over de afgelopen dienstjaren tot en met 31 december 2005 afgesproken. Dit heet de VPL-regeling. 
De VPL-regeling is een regeling van en voor rekening van sociale partners, die op basis van een overeenkomst tussen TPN en de sociale partners, door TPN wordt uitgevoerd. De ondernemingen hebben aangegeven voornemens te zijn om alle voorwaardelijk toegezegde VPL-aanspraken voor betrokken deelnemers voor 31 december 2020 in te kopen om zodoende het renterisico en het beleggingsrisico te verkleinen.
Lees verder
 
Toekomst pensioenfonds: meer tijd nodig voor een besluit
Op 29 september hebben werkgevers, werknemers en bestuur (+Verantwoordingsorgaan) gesproken over de toekomst van de pensioenregeling en het pensioenfonds. Het is in dit overleg in ieder geval duidelijk geworden dat Total Pensioenfonds Nederland voor een beperkte periode zal voortbestaan.  
Het besluit of we overgaan naar een Bedrijfstakpensioenfonds (PGB) of naar een Algemeen Pensioenfonds (APF) kon door de verschillende partijen nog niet gemaakt worden. Verwacht wordt dat er in januari een knoop wordt doorgehakt.
Lees verder
 
Spreekuren 2021 ingepland
In 2021 is er een aantal malen per jaar een spreekuur per telefoon of Teams. 
Tijdens een spreekuur kunt u met een pensioendeskundige van RiskCo uw pensioen gerelateerde zaken bespreken. Door de nieuwe richtlijnen van het kabinet en het RIVM omtrent het coronavirus zijn wij genoodzaakt om alle gesprekken telefonisch of via Teams te voeren.
Lees verder
Contact
Vragen over uw pensioen?
Ga naar www.total-pensioenfonds.nl. Ook kunt u bellen met 030 205 2005 of mailen naar pensioenfonds.total@riskcoadministrations.com.

Privacy
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.