‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Editie 4 | jaargang 5 | december 2020
IN DIT NUMMER:
1. Verhoging pensioen per 1 januari 2021
2. Financiële positie van het fonds
3. Jaaropgaaf en pensioenspecificatie
4. Toekomst pensioenfonds
Fijne feestdagen!
Het bestuur van uw pensioenfonds wenst u fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2021. In deze digitale nieuwsbrief leest u het laaste nieuws van 2020. 
Verhoging pensioen per 1 januari 2021
De financiële positie van het pensioenfonds is goed genoeg om gedeeltelijk toeslag te verlenen. We verhogen de pensioenen van alle deelnemers met 0,24%. 
Bij het verlenen van toeslag moet het bestuur rekening houden met wettelijke regels. We mogen pas volledig toeslag verlenen bij een beleidsdekkingsgraad van 121,7%. Eind november was de beleidsdekkingsgraad 112,2%, dat is voldoende om gedeeltelijk toeslag te verlenen. De maatstaf voor toeslagverlening is de relatieve stijging van de (afgeleide) prijsindex over de periode oktober 2019 – oktober 2020. Deze stijging is 1,12%. Het bestuur heeft besloten om de pensioenen per 1 januari 2021 met 0,24% te verhogen (21,5% * 1,12%).

Lees meer over het toeslagbeleid op de website.
Toeslagbeleid
 
Jaaropgaaf en pensioenspecificatie
Hebt u in 2020 pensioenuitkering van ons ontvangen? Dan ontvangt u eind januari uw jaaropgaaf 2020.
Op uw jaaropgaaf ziet u onder andere hoeveel pensioen u in 2020 van ons hebt ontvangen en hoeveel belasting en premies zijn afgedragen. De jaaropgaaf 2020 sturen wij mee met uw pensioenspecificatie 2021.

U vindt uw jaaropgaaf vanaf eind januari ook terug in MijnStaplesPensioen, onder 'Mijn documenten'. 
Financiële postie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad is eind november gestegen naar 112,2%. De actuele dekkingsgraad is gestegen naar 119,3%
Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.  

Volgens de regels van de overheid moet ons vermogen 15,0% hoger zijn dan onze verplichtingen. Dit wordt uitgedrukt in de vereiste dekkingsgraad van 115,0%. Het pensioenfonds heeft eind september een herstelplan ingediend bij De Nederlandsche Bank, omdat de beleidsdekkingsgraad op 30 juni 2020 lager was dan de vereiste dekkingsgraad.

Klik op de button hieronder voor meer informatie over de financiële positie. 
Financiële positie
 
Pensioenwebinar krijgt vervolg in 2021
Op woensdag 16 december organiseerden we onze eerste pensioenwebinar. Met in totaal 33 aanmeldingen was het een succes. Reden genoeg om volgend jaar meer webinars te organiseren. 
Tijdens het webinar geven we uitleg over hoe pensioen werkt, hoe onze regeling eruit ziet en welke keuzes u hebt binnen de regeling. Gaat u bijna met pensioen en wilt u meer weten over keuzes rondom pensionering? Of wilt u gewoon meer weten over onze pensioenregeling? En wanneer u bijvoorbeeld in actie moet komen voor uw pensioen? Dan raden we u aan om een keer deel te nemen aan het webinar. 

Woensdag 3 maart 2021 organiseren we de het volgende webinar
Deelnemen is heel eenvoudig en volledig anoniem. Klik op de link hieronder om u direct in te schrijven voor het volgende webinar.
Schrijf u nu in!
Toekomst pensioenfonds
Het pensioenfonds is sinds 1 juli 2018 een zogenoemd gesloten pensioenfonds. Er wordt geen pensioen meer in opgebouwd en er hoeft dus ook geen premie meer te worden betaald. Het bestuur blijft ook in 2021 controleren of de huidige uitvoeringsvorm nog steeds de beste optie is voor alle belanghebbenden. 
Een gesloten pensioenfonds kan zelfstandig voortbestaan. Het pensioenvermogen levert naar verwachting via beleggingen genoeg op om de pensioenen uit te betalen (inclusief toeslagverlening, als het goed gaat). Gesloten fondsen lopen wel risico's. Want ook zulke relatief kleine fondsen moeten voldoen aan alle wet- en regelgeving en ze moeten zorgen voor geschikte bestuurders. In 2021 maakt de Commissie Toekomst, net als voorgaande jaren, een uitgebreide analyse om na te gaan hoe het pensioenfonds het beste kan voortbestaan. Hierin worden ook de regels van het nieuwe pensioenstelsel meegewogen. 
Lees meer

Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples
Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten fonds. Voor premievrije deelnemers en pensioengerechtigden blijft het fonds de regeling uitvoeren. Het fonds wil alle deelnemers een goed pensioen bieden voor het geld dat zij aan het fonds hebben toevertrouwd, nu en in de toekomst. 

Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Mijn gegevens  -  Stuur door naar een vriend  -  Uitschrijven