‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Editie 3 | jaargang 5 | november 2020
IN DIT NUMMER:
1. Pensioenwebinar 16 december 2020
2. Financiële positie van het fonds
3. Bewijs van in leven zijn
4. Scheiden en uw pensioen
5 Pensioen3Daagse
16 december pensioenwebinar: meld u aan!

Op woensdag 16 december organiseren wij van 13.00 tot 14.00 uur een pensioenwebinar via MSTeams. In dit webinar geven we uitleg over hoe pensioen werkt, hoe onze regeling eruit ziet en welke keuzes u binnen de regeling hebt.
Gaat u bijna met pensioen en wilt u meer weten over keuzes rondom pensionering? Of wilt u gewoon meer weten over onze pensioenregeling? En wanneer u bijvoorbeeld in actie moet komen voor uw pensioen? Meld u dan aan voor dit webinar. U ontvangt voorafgaand aan de sessie een e-mail met link om het webinar te volgen. 
Klik hier om u aan te melden
Financiële postie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Staples is eind september 2020 112,5%. De dekkingsgraad is gedaald ten opzichte van eind augustus 2020 (112,7%). 
Met de dekkingsgraad wordt de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds uitgedrukt. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden.  

Volgens de regels van de overheid moet ons vermogen 15,0% hoger zijn dan onze verplichtingen. Dit wordt uitgedrukt in de vereiste dekkingsgraad van 115,0%. Het pensioenfonds heeft eind september een herstelplan ingediend bij De Nederlandsche Bank, omdat de beleidsdekkingsgraad op 30 juni 2020 lager was dan de vereiste dekkingsgraad.

Klik op de button hieronder voor meer informatie over de financiële positie. 
Financiële positie
 
Bewijs van in leven zijn
Bent u gepensioneerd en woont u in het buitenland? In oktober vragen we u om een bewijs van in leven zijn. Wij beoordelen jaarlijks uw gegevens om zeker te weten of u in leven bent en recht hebt op het pensioen. Bij overlijden ontvangen wij namelijk geen bericht van buitenlandse instanties. Lees verder voor meer informatie over het aanleveren van uw bewijs van in leven zijn. 
Lees verder
Scheiden & uw pensioen
Scheiden heeft gevolgen voor uw pensioen. Wanneer u uit elkaar gaat moet u namelijk uw pensioen verdelen. Welke afspraken legt u vast en wat moet u aan ons doorgeven en hoe?
Hiervoor hebben we een infographic gemaakt. U vindt deze op de website met nog meer informatie
Scheiden en uw pensioen
Pensioen3Daagse: welke pensioencheck doet u?
Jaarlijks organiseert het platform Wijzer in Geldzaken de Pensioen3Daagse. Dit is een landelijke campagne dat als doel heeft zoveel mogelijk mensen met pensioen aan de slag te laten gaan. 
Op de website van de Pensioen3Daagse vindt u informatie, tips en pensioenchecks die u helpen uw pensioen in kaart te brengen. Het aanbod is groot. Wij hebben drie pensioenchecks voor u geselecteerd. Welke kiest u?
Pensioenchecks 

Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples
Pensioenfonds Staples is sinds 1 juli 2018 een gesloten fonds. Voor premievrije deelnemers en pensioengerechtigden blijft het fonds de regeling uitvoeren. Het fonds wil alle deelnemers een goed pensioen bieden voor het geld dat zij aan het fonds hebben toevertrouwd, nu en in de toekomst. 

Bekijk ons  privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.
Mijn gegevens  -  Stuur door naar een vriend  -  Uitschrijven