Vergeet uw NAP-keuze niet - verslag Pensioenplein - onderzoek risicobereidheid
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
september 2019
 
 
 
Nog 4 dagen om uw NAP-keuze door te geven
Tot 1 oktober kunt u in Mijn NAP in MijnKLMPensioen:
  • de hoogte van uw maandelijkse premie-inleg voor 2020 wijzigen.
  • (eenmalig) opnieuw deelnemen aan de NAP per 1 januari 2020. 
  • uw deelname aan de NAP beëindigen per 1 januari 2020.
Alles over de NAP 
 
 
 
 
 
Nieuwe AOW-leeftijd verwerkt in Mijn Planner
In het onlangs bereikte Pensioenakkoord is afgesproken dat de AOW-leeftijd minder hard stijgt dan gepland. De nieuwe AOW-leeftijden zijn verwerkt in Mijn Planner in MijnKLMPensioen

Log in met uw DigiD en zie wat de nieuwe AOW-leetijd voor uw pensioen betekent.
Naar Mijn Planner
 
 
 
 
 
Wij zijn nog op zoek naar PIT-kandidaten!
Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste collega's die op 21 en 22 november 2019 de training tot pensioenambassadeur willen volgen. De training duurt twee dagen en vindt plaats op het kantoor van Blue Sky Group in Amstelveen. Voor deelname aan de training wordt u vrijgespeeld door KLM.

Lijkt het u leuk om uw collega's te informeren over hun pensioenkeuzes? Meldt u zich dan direct aan!
Aanmelden voor PIT
 
 
 
 
 
Onderzoek naar uw risicobereidheid
Om pensioenen nu en in de toekomst te kunnen betalen, beleggen wij uw pensioenpremie. Bij beleggen komen risico's kijken. Wij zijn benieuwd hoe u tegen deze risico's aankijkt en in welke mate u bepaalde risico's verantwoord vindt voor uw pensioen(opbouw).

Vanaf half oktober doen wij samen met Motivaction een risicobereidheidsonderzoek. Krijgt u een e-mailuitnodiging om deel te nemen? Dan hopen wij op uw medewerking. 
 
 
 
 
 
Dekkingsgraad augustus 2019
Eind augustus daalde de beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds naar 108,4%. De maandelijkse nominale dekkingsgraad naderde met 96,5% de kritische ondergrens. De dekkingsgraden dalen door de verder dalende rentes en economische onrust zoals de Brexit.

Een te lage dekkingsgraad kan gevolgen hebben voor uw opgebouwde of ingegane pensioen, omdat korten dan niet is uitgesloten. Dit geldt ook voor de NAP. Lees daar meer over in dit nieuwsbericht.
Meer over de financiële positie van het fonds
 
 
 
 
 
1000-ste Pensioenplaatje op Cabine Pensioenplein
Het jaarlijkse deelnemersevent Cabine Pensioenplein zit er weer op. Ruim 330 collega's kregen op 10, 11 en 12 september een update over hoe ons pensioenfonds ervoor staat.  

Ook maakten zij onder begeleiding van een pensioenmentor een persoonlijk pensioenplaatje. Dit jaar bereikten we een mooie mijlpaal: collega Santi maakte het duizendste pensioenplaatje en collega Patty nummer 1001. Dat hebben we gevierd met een taartje! 
Verslag van Cabine Pensioenplein
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.