snippet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
NWSalert september 2019
Dekkingsgraden dalen
Op dit moment zien wij net zoals de meeste pensioenfondsen in Nederland de dekkingsgraden sterk dalen. Dit komt door de steeds verder dalende rente. Daarnaast is er economische onrust, denk aan de Brexit. Dat zorgt voor meer koersschommelingen. De beleidsdekkingsgraad van Algemeen Pensioenfonds KLM is per eind augustus 2019 111% (gemiddelde van september 2018 tot en met augustus 2019). De actuele dekkingsgraad per eind augustus 2019 is gedaald naar 99,8%.

Wat betekent dit voor uw pensioen?
De kans dat we uw pensioen de komende vijf jaar (volledig) kunnen verhogen is klein. Een verlaging van uw pensioen is op dit moment niet aan de orde. De buffer is nu nog voldoende maar slinkt wel snel. Voor de komende vijf jaar is de kans op verlaging van uw pensioen klein, maar als de financiële situatie verder verslechtert, niet uitgesloten. Het bestuur houdt de ontwikkelingen van de dekkingsgraad nauwlettend in de gaten en overweegt beschermingsmaatregelen te treffen in de beleggingssfeer. 

Klik voor meer informatie op de button hieronder.
Lees meer
 
  Facebook   E-mail
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen
Afmelden  |  Bekijk of wijzig uw gegevens