De impact van deeltijd werken, Cabine Pensioenplein 2019 en Focus juli 2019
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
juli 2019
 
 
 
Cabine Pensioenplein: meld u nu aan 
In vier stappen uw pensioen in kaart? Een persoonlijk pensioenplaatje maakt u tijdens ons jaarlijkse event Cabine Pensioenplein. Het bestuur praat u eerst bij over actuele thema's die voor uw pensioenfonds relevant zijn en daarna gaat u aan de slag met uw eigen pensioen. Dit jaar kunt u zich aanmelden voor 10, 11 of 12 september 2019.
Meer over Cabine Pensioenplein 2019
 
 
 
 
 
Deeltijd werken en uw pensioen
Wilt u een snelle samenvatting van de gevolgen van deeltijd werken voor uw pensioen? Bekijk dan de video 'Deeltijd werken en het effect op uw pensioen'. Daarnaast vindt u op onze website:
Alles over deeltijd werken en pensioen
 
 
 
 
 
Focus juli 2019
Hebt u de juli 2019 editie van Focus al bekeken?
In deze editie een interview met bestuursleden Rob Koster en Arend de Jong over het nieuwe bestuursmodel per 1 oktober 2019. 

Ook interviewden we Natasja Ritfeld en KLC-er Jozua Dam over hun overwegingen om deeltijd te werken. Én de maatregelen die zij treffen om gemiste pensioenopbouw door deeltijd werken aan te vullen.
Bekijk de complete Focus
 
 
 
 
 
2018 in beeld
Het jaarverslag 2018 van het pensioenfonds is gepubliceerd op onze website. Download het jaarverslag of bekijk de infographic '2018 in beeld' voor de highlights van 2018. 
Jaarverslag 2018
 
 
 
 
 
AOW-leeftijd stijgt minder hard 
In het pensioenakkoord zijn nieuwe afspraken vastgelegd over de verhoging van de AOW-leeftijd. Vanaf 1 januari 2020 stijgt de AOW-leeftijd stapsgewijs naar 67 jaar in 2024.
Meer over de verhoging van de AOW-leeftijd
 
 
 
 
 
Kwartaalbericht Q2 2019
In het kwartaalbericht van Q2 2019 leest u hoe het pensioenfonds er financieel voor staat. Het pensioenfonds sloot het tweede kwartaal van 2019 af met een beleidsdekkingsgraad van 111,2% en de volgende resultaten:
  • Rendement op aandelen van 2,0%
  • Rendement op obligaties van 2,3%
  • Rendement op vastgoed van  -0,3
Bekijk het kwartaalbericht van Q2 2019
 
 
 
 
 
Meer op de website
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.