‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
maart 2019
 
 
 
Ontvang bericht wanneer uw UPO 2019 klaar staat
Over enkele weken ontvangt u uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2019 in MijnKLMPensioen. Hebt u uw e-mailadres al vastgelegd in MijnKLMPensioen? Dan sturen wij u een e-mail wanneer uw UPO 2019 beschikbaar is. Tenzij u hebt aangegeven uw post in de brievenbus te willen ontvangen.
 
Hoe geeft u uw e-mailadres door?
Log in op MijnKLMPensioen. Dat kan met uw DigiD. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen.
Direct mijn e-mailadres vastleggen
 
 
 
 
 
Waar wilt u ons ontmoeten?
Jaarlijks staat uw pensioenfonds met een informatiestand op het BMC. Wij staan daar om uw vragen over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en al uw andere pensioenvragen te beantwoorden. Door de verbouwing van het BMC kijken we naar een alternatief voor de stand, om u ook dit jaar op locatie te informeren over uw pensioen. Stem op deze poll en laat ons weten waar u ons het liefst ontmoet voor een kop koffie, een goed pensioengesprek en/of een pensioen workshop.  
Breng meteen uw stem uit
 
 
 
 
 
Pensioenfonds stapt over op nieuw bestuursmodel
De eisen die gesteld worden aan pensioenfondsbesturen zijn de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid. Hierdoor kost het bestuursleden meer tijd om aan alle eisen te voldoen en wordt het steeds lastiger om vertrekkende bestuursleden te vervangen.
Het bestuur heeft diverse bestuursmodellen onderzocht. Hierbij is gekeken welk bestuursmodel het beste de huidige knelpunten oplost en tegelijkertijd een goede binding houdt met de achterban. Gekozen is voor het zogeheten ‘omgekeerd gemengd model’. 
Meer over het nieuwe bestuursmodel
 
 
 
 
 
Financiële positie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad van het pensioenfonds is per eind februari 2019 113,6% (gemiddelde van maart 2018 tot en met februari 2019). Omdat de dekkingsgraad niet op het vereiste niveau ligt (126,5%), heeft het pensioenfonds een reservetekort. Het pensioenfonds moet dan een herstelplan indienen bij De Nederlandsche Bank (DNB). 
In dit plan staat hoe het pensioenfonds binnen 10 jaar uit deze tekortsituatie komt. Deze maand is een nieuw herstelplan ingediend bij DNB.
 
Lees meer over het nieuwe herstelplan 
 
 
 
 
 
Bijna met pensioen? Check uw opties
Komt uw pensioen al aardig dichtbij? Bezoek dan eens een Pensioen in Zichtdag (PIZ). Op deze informatiedag, bedoeld voor deelnemers die over ongeveer anderhalf jaar met pensioen gaan, krijgt u uitleg over afbouwen naar uw pensionering en alle keuzes daaromtrent. Op de PIZ-dag van 13 maart hadden veel bezoekers vragen over de CAO opties die betrekking hebben op pensioen. Bekijk hier een overzicht met keuzes rondom afbouwen naar pensioen, waarin de CAO opties van KLM ook zijn meegenomen.
De eerstvolgende PIZ-dag is op 12 juni 2019. Aanmelden kan via deze link. 
Meer informatie over bijna met pensioen gaan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.