In deze editie opnieuw aandacht voor de NAP
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
februari 2019
 
 
 
NAP jaaropgaaf in MijnKLMPensioen
De waarde van uw NAP moet u opgeven in box 3 bij het doen van uw belastingaangifte. Had u op 1 januari 2018 NAP opgebouwd? Of ontving u een NAP-uitkering?
Dan staat uw fiscale jaaropgaaf NAP klaar in 'Mijn documenten' in MijnKLMPensioen. Als u hebt aangegeven papieren post van het pensioenfonds te willen ontvangen, dan ontvangt u uw NAP jaaropgaaf ook in uw brievenbus. 
Lees meer over de NAP 
 
 
 
 
 
Raad van Toezicht per 1 januari 2019
Het pensioenfonds heeft met ingang van dit jaar een Raad van Toezicht (RvT). De Raad van Toezicht bestaat uit drie onafhankelijke personen, die geschikt zijn voor de uitoefening van het toezicht op pensioenfondsen.
Per 1 januari 2019 hebben Carola Steenmeijer (voorzitter), Anneke van der Meer en Iwan van der Wijst zitting in dit intern toezichtorgaan.  
Meer over de RvT en de organisatie van het pensioenfonds 
 
 
 
 
 
PIT-ers gezocht! 
Wij zoeken enthousiaste deelnemers die op de route collega's willen informeren over pensioen en inspireren om zich in hun KLM pensioen te verdiepen. U volgt een tweedaagse opleiding waarna u voor een periode van achttien maanden als pensioenambassadeur aan de slag gaat.  Lijkt dit u leuk? Meldt u zich dan aan voor de opleidingsdagen van PIT23 op 20 en 21 mei 2019. 
Meer over PIT
 
 
 
 
 
Uw NAP nalaten voor uw partner
Bouwt u pensioen op in de NAP? Controleer dan of u wel toestemming hebt gegeven om de NAP bij uw overlijden uit te laten keren aan uw erfgenamen. Dit regelt u eenvoudig via Mijn NAP in MijnKLMPensioen. De overlijdensuitkering geldt alleen als u overlijdt vóór uw pensioendatum.  
Meer over de overlijdensdekking NAP
 
 
 
 
 
Al uw NAP zaken in Mijn NAP regelen
Wist u dat u al uw NAP zaken online kunt regelen via Mijn NAP in MijnKLMPensioen? Na inloggen met uw DigiD kunt u via Mijn NAP onder andere uw NAP inleg per 1 januari van elk jaar aanpassen; uw deelname aan de NAP hervatten/beëindigen en toestemming geven voor de overlijdensuitkering NAP. Klik hier om een kijkje te nemen en regel het meteen.
Alles over de NAP
 
 
 
 
 
Financiële positie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is per eind januari 2019 114,2% (gemiddelde van februari 2018 tot en met januari 2019). De beleidsdekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds. Klik hier voor een overzicht van het verloop van de dekkingsgraad. 
Meer over de financiële positie van het fonds
 
 
 
 
 
Pensioen in Zichtdag 13 maart
Gaat u bijna met pensioen? Bezoek dan een Pensioen in Zichtdag (PIZ). De eerstvolgende PIZ-bijeenkomst is op 13 maart 2019. Wij informeren u dan over de keuzes die u hebt rondom pensionering en alles wat u verder moet weten om goed voorbereid met pensioen te gaan. Aanmelden voor de Pensioen In Zichtdag kan online.
Lees meer over PIZ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.