‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Total Pensioenfonds Nederland
 
 
U bouwt in 2019 1,738% aan pensioen op
Ieder jaar bouwt u een stukje van uw pensioen op. De hoogte is afhankelijk van de hoeveelheid premie die we ontvangen. Voor 2019 ontvangen we genoeg premie om het maximale percentage van 1,738% op te bouwen.
Bekijk in mijnpensioenoverzicht.nl hoeveel pensioen u nu hebt opgebouwd. En hoeveel u ongeveer kan verwachten op uw pensioendatum.
Log direct in
 
Hoe staan we er financieel voor?
In het laatste kwartaal van 2018 was er veel onrust op de financiële markten. Niet alleen de rente daalde sterk, ook de aandelenkoersen gingen onderuit. 
De dekkingsgraad van het pensioenfonds (de graadmeter voor de financiële positie) had hieronder te lijden. De dekkingsgraad laat zien of het fonds voldoende geld (vermogen) heeft om alle tot nu toe opgebouwde pensioenen nu en in de toekomst (verplichtingen) uit te betalen.
Lees verder
 
Nieuwe regels vanuit Europa over pensioenen
De Europese Commissie heeft de regels voor pensioenen opnieuw bekeken en op een aantal punten veranderd. 
Dit moet zorgen voor meer transparantie, beter bestuur en betere bescherming van de deelnemers.
Lees verder
 
 
Hoe hebben wij het risicomanagement geregeld?
In 2018 heeft het fonds uitgebreid aandacht besteed aan risicomanagement. Het fonds heeft een risicomanagement-commissie opgericht onder leiding van Bert Smits. 
Jaap Schepen, voorzitter: 'Het zogenaamde Integraal Risico Management (IRM) beleid heeft meer vorm gekregen. De doelstellingen van TPN worden dan gekoppeld aan de risicobereidheid, dus hoeveel risico wil het fonds lopen.'
Lees verder
 
Contact
Vragen over uw pensioen?
Ga naar www.total-pensioenfonds.nl. Ook kunt u bellen met 040 26 53 862 of mailen naar pensioenfonds.total@riskcoadministrations.com.

Privacy
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.