Uw pensioen in 2019.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
december 2018
 
 
Fijne feestdagen!
Het bestuur van het pensioenfonds wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2019.

In deze NWSflits leest u het laatste nieuws van 2018. 

De vicevoorzitters van het bestuur blikken kort terug op het jaar 2018. U leest het in deze blog.
 
Uw pensioen wordt verhoogd in 2019  
De financiële positie van het pensioenfonds is eind 2018 goed genoeg om de pensioenen gedeeltelijk te verhogen (indexeren). De pensioenen van actieve deelnemers gaan met 0,80% omhoog, die van gepensioneerden en premievrije deelnemers met 0,91%.

Bij indexatie moet het fonds zich aan wettelijke regels houden. Het fonds mag gedeeltelijk indexeren als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan 110% en mag volledig indexeren vanaf een dekkingsgraad van ongeveeer 125%.

De beleidsdekkingsgraad kwam eind november 2018 uit op 117,3%. De betekent dat er ruimte is om gedeeltelijk te indexeren, namelijk met 54% van de maatstaf.

De maatstaf voor actieven is de KLM loonronde van 1,5% (periode 2 januari 2018 tot en met 1 januari 2019), voor gepensioneerden en premievrijen is de maatstaf de Consumentenprijsindex van 1,7%.
 
Hebt u de nieuwe Focus al gelezen? 
De vertrouwde Focus heeft een nieuw jasje gekregen. Met meer ruimte voor interviews en persoonlijke pensioenverhalen. Lees bijvoorbeeld hoe Charlotte Stiel zich voorbereidt op haar pensioen. 

Vanaf nu ontvangt u Focus vanaf uw 55ste op de deurmat. Natuurlijk blijft Focus ook voor iedereen digitaal beschikbaar via de website van het fonds.
 
Uw pensioenuitkering in 2019
Ontvangt u al pensioen? Dan is de hoogte van uw pensioen in 2019 anders dan in 2018.

Ten eerste wordt uw pensioen verhoogd door indexatie. Het bruto bedrag wordt daardoor hoger. Ten tweede betaalt u misschien een ander bedrag aan belasting en premies dan u gewend was.

Het netto pensioen dat u op uw bankrekening ziet wordt hierdoor ook anders zijn dan in 2018. U ontvangt in januari uw nieuwe pensioenspecificatie, waarop u kunt zien wat er veranderd is. U ontvangt dan ook de fiscale jaaropgaaf 2018.

Wanneer krijgt u uw pensioen?
In 2019 betalen we uw pensioenuitkering elke 27ste van de maand. Valt de 27ste in het weekend? Dan betalen we uw pensioenuitkering op de vrijdag vóór dat weekend. Behalve in de maand december. Dan betalen we uw pensioenuitkering op de 20ste van de maand.

 
Dekkingsgraad 117,3% eind november
De beleidsdekkingsgraad is per eind november 2018 licht gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Eind oktober 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,5%. Eind november 2018 was deze 117,3%. Eind 2017 was de beleidsdekkingsgraad nog 115,3%. 

Voor een goede buffer en daarmee een grotere kans dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen, willen we naar de vereiste dekkingsgraad van 124,7%.
 
Automatische waardeoverdracht van klein pensioen
Vanaf 1 januari 2019 mogen pensioenfondsen kleine pensioenen tussen € 2,- tot € 484,09 bruto per jaar niet meer afkopen. Uw pensioenfonds heeft ervoor gekozen om mee te doen aan automatische waardeoverdracht van kleine pensioenen. Dat betekent dat een klein pensioen automatisch mee gaat naar uw nieuwe pensioenuitvoerder als u van baan wisselt. 
 
Pensioenaanspraken van minder dan € 2 bruto per jaar komen te vervallen.

 
Afkooptarieven worden gewijzigd
De afkooptarieven van het pensioenfonds wijzigen per 1 januari 2019. De tarieven wijzigen periodiek vanwege veranderingen in de rente en de levensverwachting. Ook al worden kleine pensioenen vanaf 1 januari 2019 automatisch overgedragen, toch zijn er nog steeds situaties waarbij kleine pensioenen kunnen worden afgekocht. Bijvoorbeeld bij kleine pensioenen van voor 1 januari 2018 en bij klein (bijzonder) nabestaandenpensioen. U kunt de factoren terugvinden in de bijlage van het pensioenreglement op de website klmgrondfonds.nl.
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.