Bijna met pensioen, gedeeltelijke indexatie, afkoop kleine pensioenen, financiële positie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Total Pensioenfonds Nederland
Pensioenkrant december 2018
Total Pensioenfonds Nederland wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

In deze Pensioenkrant leest u het laatste nieuws van 2018 over de ontwikkelingen bij Total Pensioenfonds Nederland (TPN). Ook informeren we u over actuele thema’s in de pensioenwereld en de keuzemogelijkheden in onze pensioenregeling. In deze tweede editie leest u onder andere over: het beheersen van de risico's bij pensioenopbouw, de nieuwe regels voor kleine pensioenen en het stappenplan 'Bijna met pensioen'.

 
 
Meer inzicht in keuzes voor uw pensioen
Gaat u bijna met pensioen? Dan is het belangrijk om te kijken hoe uw pensioen ervoor staat. En welke keuzes u hebt.
Hoeveel pensioen krijgt u straks per maand en hoeveel hebt u nodig? Wilt u eerder met pensioen gaan? Of een paar uur minder werken of zelfs helemaal stoppen. Aan de andere kant schuift de AOW-leeftijd steeds verder op. Wat betekent dit voor uw pensioen? We zetten vier belangrijke stappen op een rij voor meer inzicht in uw keuzes voor uw pensioen.
Lees verder
 

Indexatie: ruimte voor verhoging van 0,9%
Door onze verbeterde financiële positie kunnen we alle pensioenen een klein stukje mee laten groeien met de stijging van de prijzen.
Per 1 januari 2019 verhogen we de pensioenen van de actieve, gepensioneerde en oud-deelnemers met het maximale toegestane percentage van 0,9%.
Lees verder
Wouter van de Poll stelt zich graag aan u voor!
In de bestuursvergadering van september jl. werd hij benoemd als lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) namens de gepensioneerden. 

Ik ben Wouter van de Poll, geboren in 1948 en ik woon in Den Haag. Vanaf 1990 tot aan mijn pensioen in 2008 zat ik namens de deelnemers in het bestuur van het fonds. Op dit moment onderzoekt TPN de mogelijkheden voor de uitvoering van de pensioenregeling. Als lid van het VO hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de uitkomst hiervan.

Ik wens u allen prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2019. Proost!

Lees verder
 
Nieuwe regels voor kleine pensioenen per 1 januari 2019
De overheid heeft de regels voor kleine pensioenen veranderd. Per 1 januari 2019 kunnen kleine pensioenen worden samengevoegd en hele kleine pensioenen komen te vervallen. 
Als u vaak van baan wisselt, is het mogelijk dat u veel kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen hebt. Pensioenfondsen mogen op basis van de nieuwe wet besluiten om deze kleine pensioenen over te dragen naar een eventuele nieuwe pensioenuitvoerder. Als er geen nieuwe pensioenuitvoerder is blijven de kleine pensioenen staan bij de pensioenuitvoerder. TPN volgt deze mogelijkheid en zal vanaf 1 januari 2019 kleine pensioenen (van € 2 tot € 474,11 bruto per jaar) automatisch overdragen naar uw eventuele nieuwe pensioenuitvoerder.
Lees verder
 
AOW-leeftijd in 2024 is 67 jaar en 3 maanden
De AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024. Daarmee blijft de AOW-leeftijd in de jaren 2022, 2023 en 2024 gelijk.
Vanaf 2022 hangt de AOW-leeftijd af van de levensverwachting. Blijven mensen gemiddeld langer leven? Dan gaat de AOW-leeftijd in stappen van 3 maanden omhoog. In 2022 en 2023 is de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden. In 2024 blijft de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden, omdat de levensverwachting ongeveer gelijk is gebleven.
Lees verder
 
 
Hoe staat het met onze financiële situatie?
De dekkingsgraad laat zien of het fonds voldoende geld (vermogen) heeft om alle tot nu toe opgebouwde pensioenen nu en in de toekomst (verplichtingen) uit te betalen.
De actuele dekkingsgraad is in november iets gedaald naar 111,6%. Dit komt vooral door de lagere beurskoersen. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste twaalf actuele dekkingsgraden en die was eind november 115,1%.
Lees verder
Opmerkingen of ideeën?
Wij horen graag wat u van deze digitale Pensioenkrant vond. Hebt u opmerkingen of wilt u graag bepaalde onderwerpen in de nieuwsbrief terug zien?
Laat het ons dan weten! Stuur hiervoor een e-mail naar communicatie@blueskygroup.nl en geef uw mening.
Stuur een e-mail
 
Contact
Vragen over uw pensioen?
Ga naar www.total-pensioenfonds.nl

Ook kunt u bellen met 040 26 53 862 of mailen naar pensioenfonds.total@riskcoadministrations.com.