Het laatste nieuws van uw pensioenfonds 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
november 2018
 
 
 
Uw NAP-inleg 2019 definitief 
Uw pensioenfonds heeft na de mutatiedatum van 1 oktober de balans opgemaakt. Het gemiddelde inlegpercentage van alle collega’s die in 2019 deelnemen aan de NAP is 2.4%. Dat is ruim onder de grens van 4%. Daarmee is uw gekozen inleg voor 2019 definitief. Hebt u uw inleg gewijzigd of neemt u per 1 januari 2019 deel aan de NAP? Dan ontvangt u in december een bevestiging hiervan.  
Direct naar Mijn NAP in MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
Pensioenmagazine Focus op de mat
Deze week valt pensioenmagazine Focus op de mat. In deze editie leest u onder meer over stappen die uw pensioenfonds zet op gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. Jack Jonk, Chief Investment Officer bij Blue Sky Group legt uit hoe verantwoord beleggen werkt en hoe het KLM-Cabinefonds daarmee omgaat. 
Bekijk hier vast het interview met Jack Jonk
 
 
 
 
 
PIT22 van start
Het 22ste PIT-team ging deze week van start en ze hebben er ontzettend veel zin in! Wilt u weten welke collega's vanaf nu uw vraagbaak op de route zijn? Klik dan hier. Lijkt het u ook leuk om PIT-er te worden? Geef u dan op voor de opleidingsdagen van PIT23. Dit team wordt in het voorjaar van 2019 opgeleid. Houd de website van het pensioenfonds in de gaten voor een update over de opleidingsdata.
Meer over PIT
 
 
 
 
 
AOW-leeftijd niet verder verhoogd
De AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024. Daarmee blijft de AOW-leeftijd in de jaren 2022, 2023 en 2024 gelijk. Gaat u eerder met pensioen dan uw AOW-leeftijd? Houd er met uw financiële planning rekening mee dat de AOW-leeftijd nog kan opschuiven. U kunt dan te maken krijgen met een gat in uw inkomen.
Meer over de verhoging van de AOW-leeftijd
 
 
 
 
 
Hoe staat ons fonds ervoor?
De beleidsdekkingsgraad van het KLM-Cabinefonds is per eind oktober iets gedaald naar 116,1% (eind september was de stand 116,4%). Voor een goede buffer en daarmee meer zekerheid dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen, moeten we naar de vereiste dekkingsgraad van 127,3%. Op dit moment heeft het pensioenfonds daarom nog een reservetekort.
De financiële gezondheid van het fonds is de graadmeter voor indexatie. Indexatie is het aanpassen van de pensioenen aan de loon/prijsstijgingen. Het bestuur neemt op 7 december 2018 een besluit over het verhogen van de pensioenen in 2019. Wij informeren u over dit besluit via onze website. 
Meer over de beleidsdekkingsgraad en uw pensioen
 
 
 
 
 
Leg uw e-mailadres vast in MijnKLMPensioen
Sinds twee jaar ontvangt u bepaalde post van het pensioenfonds alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven uw post in de brievenbus te willen ontvangen.

Als er digitale post klaarstaat in MijnKLMPensioen, dan krijgt u een e-mailnotificatie. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in MijnKLMPensioen.

Hebt u dat nog niet gedaan?
Log dan nu in op MijnKLMPensioen. Dat kan met uw DigiD. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen.
Direct mijn e-mailadres doorgeven
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.