Nieuwe regels voor kleine pensioenen, Pensioen In Zichtdagen 2019 en ander pensioennieuws.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
november 2018
 
 
Twaalf Pensioen In Zichtdagen in 2019!  
Wegens groot succes organiseren we in 2019 maar liefst twaalf Pensioen In Zichtdagen! 

Bereikt u binnen anderhalf jaar uw pensioenleeftijd? Of wilt u eerder stoppen met werken en met pensioen? Dan raden wij u aan een Pensioen In Zichtdag te bezoeken.  

Klik op de link hieronder en schrijf je in voor een van de Pensioen In Zichtdagen in 2019. Wees er snel bij want vol is vol. 
 
Nieuwe regels voor kleine pensioenen 
Als u vaak van baan wisselt, is het mogelijk dat u veel kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen hebt. Deze kleine pensioenen worden vaak afgekocht en horen dan niet meer bij het latere pensioen. De overheid heeft daarom de regels voor kleine pensioenen per 1 januari 2019 veranderd. 
 
Leg uw e-mailadres vast in MijnKLMPensioen
Sinds twee jaar ontvangt u bepaalde post van het pensioenfonds alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven uw post in de brievenbus te willen ontvangen.

Als er digitale post klaarstaat in MijnKLMPensioen, dan krijgt u een e-mailnotificatie. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in MijnKLMPensioen.

Hebt u dat nog niet gedaan?
Log dan in op MijnKLMPensioen. Dat kan met uw DigiD. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen. 

 
AOW-leeftijd niet verder verhoogd 
De AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024. Daarmee blijft de AOW-leeftijd in de jaren 2022, 2023 en 2024 gelijk, namelijk 67 jaar en 3 maanden. Gaat u eerder met pensioen dan uw AOW-leeftijd? Houd er met uw financiële planning rekening mee dat de AOW-leeftijd in de toekomst nog kan opschuiven. U kunt dan te maken krijgen met een gat in uw inkomen.
 
Beleidsdekkingsgraad 117,5% 
De beleidsdekkingsgraad is per eind oktober 2018 licht gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Eind september 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,7%. Eind oktober 2018 was deze 117,5%. Eind 2017 was de dekkingsgraad nog 115,3%. 

Voor een goede buffer en daarmee een grotere kans dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen, willen we naar de vereiste dekkingsgraad van 124,8%
Lees hier meer over de financiële positie 
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.