Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
oktober 2018
 
 
 
Pensioenfonds stopt met beleggen in tabaksindustrie
Uw pensioenfonds heeft een actieve opstelling als het gaat om maatschappelijk verantwoord beleggen. Onlangs heeft het fonds hier verdere invulling aan gegeven door belegging in de tabaksindustrie in het vervolg uit te sluiten. Wilt u weten welke stappen uw fonds nog meer heeft gezet op gebied van ESG? Klik dan hier
Meer over ESG en uw pensioenfonds
 
 
 
 
 
Plan ook net als Ernestine uw pensioen
Collega Ernestine Schweig heeft haar pensioen helemaal uitgestippeld en gaat onder andere gebruik maken van de VVR. Hoe ze dat doet, leest u terug in haar blog 'Een persoonlijk pensioenplaatje maken: het werkt echt!'
Hebt u uw UPO 2018 inmiddels bekeken en wilt u ook met uw pensioen aan de slag? Volg dan de vier stappen voor het maken van een persoonlijk pensioenplaatje.
Ik wil ook mijn pensioen plannen
 
 
 
 
 
Jonge collega's ook met pensioen bezig
Steeds meer jonge collega's zijn met pensioen bezig. Dat blijkt uit het deelnemersonderzoek dat het pensioenfonds afgelopen juli heeft gehouden. Jonge collega's geven steeds vaker aan meer inzicht te hebben gekregen in hun pensioensituatie. Bekijk hier een samenvatting van de resultaten van het onderzoek.  
Samenvatting uitkomsten deelnemersonderzoek
 
 
 
 
 
Kwartaalbericht Q3 2018
Het kwartaalbericht van uw pensioenfonds is in een nieuw jasje gestoken. Aan de hand van infographics kunt u in een oogopslag zien hoe uw fonds in het afgelopen kwartaal presteerde.  
Klik hier om het kwartaalbericht van Q3 2018 te bekijken
Meer over de financiële positie van het fonds
 
 
 
 
 
Nieuwe regels voor kleine pensioenen
Als u vaak van baan wisselt, is het mogelijk dat u veel kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen hebt. Deze kleine pensioenen worden vaak afgekocht en horen dan niet meer bij het latere pensioen. De overheid heeft daarom de regels voor kleine pensioenen per 1 januari 2019 veranderd. Lees hier meer over deze nieuwe regels.
Meer over de nieuwe regels voor kleine pensioenen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.