Maatschappelijk verantwoord beleggen, kwartaalbericht, blog en ander pensioennieuws.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
oktober 2018
 
 
Fonds zet stappen in maatschappelijk verantwoord beleggen
Uw pensioenfonds heeft een actieve opstelling als het gaat om maatschappelijk verantwoord beleggen. Onlangs heeft het fonds hier verdere invulling aan gegeven door belegging in de tabaksindustrie in het vervolg uit te sluiten. 

Wilt u weten welke stappen uw fonds nog meer heeft gezet op gebied van ESG? Klik dan op de link hieronder.
 
Kwartaalbericht derde kwartaal 2018 
Het kwartaalbericht van het derde kwartaal 2018 is gepubliceerd. We zien een lichte stijging van het vermogen naar € 8,82 miljard en een rendement op het belegde vermogen van 1,1%. Lees meer over de financiële positie van het fonds en over de financiële markten in het kwartaalbericht. 


 
Pensioen In Zichtdag 2018  
Afgelopen week organiseerden we de laatste Pensioen In Zichtdag van 2018. We kijken terug op zeven goed bezochte bijeenkomsten, waarop we veel mensen een duidelijk beeld hebben gegeven van hun pensioen.

Binnenkort maken we de data voor 2019 bekend. Houd onze website goed in de gaten.
 
Met het oog op de toekomst  
In het nieuwe blog van vicevoorzitters Hans de Roos en Arend de Jong leest u meer over de verschillende stappen op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen, maar bijvoorbeeld ook over het streven om bestuursvacatures in te vullen met jongere bestuurders.
 
Volgt u ons al op Facebook?
Kent u de Facebookpagina van Algemeen Pensioenfonds KLM al? Door ons te volgen blijft u op een eenvoudige manier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom uw pensioen en uw pensioenfonds. We delen relevante nieuwsberichten, vertellen over wijzigingen in de regeling en testen af en toe uw pensioenkennis met een korte quiz.

Voeg u bij ruim 1.770 andere deelnemers en like onze pagina!

 
Beleidsdekkingsgraad 117,7% 
De financiële positie van het fonds is in september gelijk gebleven. Eind augustus 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,7%. Eind september 2018 was deze ook 117,7%.

Voor een goede buffer en daarmee een grotere kans dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen, willen we naar de vereiste dekkingsgraad van 124,7%
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.