Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
september 2018
 
 
 
UPO op de mat
Deze week ontvangt u het jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Een mooi moment om eens te bekijken hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. In dit UPO is de vernieuwde regeling verwerkt en ook de verhoogde deelnemersbijdragecompenstatie (DBC)
Bekijk het UPO dossier op de website voor meer informatie en Q&A's.
Meer over het UPO 2018
 
 
 
 
 
Doe mee met het 22ste PIT team
Op 13 en 14 november 2018 trainen we een nieuw PIT-team. Al negen enthousiaste collega's hebben zich aangemeld voor de opleidingsdagen. Vindt u het leuk om kennis te delen met collega’s en bent u nieuwsgierig naar de ins & outs van uw pensioen(fonds)We zoeken nog enkele KLM/KLC collega’s die het komende PIT-team willen versterken. 
Klik hier voor meer informatie over de opleidingsdagen en om u direct aan te melden.
Aanmelden voor PIT22
 
 
 
 
 
Geef uw NAP keuze door vóór 1 oktober
Tot 1 oktober aanstaande kunt u uw NAP keuzes voor 2019 aan ons doorgeven via MijnKLMPensioen. Wat valt er te kiezen?
  1. (Eenmalig) opnieuw deelnemen aan de NAP.
  2. Uw maandelijkse inleg verhogen/verlagen per 1 januari 2019.
  3. Uw deelname aan de NAP beëindigen per 1 januari 2019 met het beëindigingsformulier.
Via Mijn NAP in MijnKLMPensioen kunt u ook kiezen voor de overlijdensdekking NAP. Deze keuze kunt u elk moment doorgeven, ook na 1 oktober 2018.
Alles over de NAP
 
 
 
 
 
CAO-opties verwerkt in MijnKLMPensioen
Bereikt u over 10 jaar of eerder uw AOW-leeftijd? Dan hebt u volgens de nieuwe cao de mogelijkheid om minder te gaan werken, terwijl uw pensioenopbouw gelijk blijft.
De opties die u hebt, ziet u vanaf 1 oktober terug in Mijn Planner onder ‘regeling deeltijd voorafgaand aan pensioen’. Ook kunt u kijken wat het betekent als u gebruik maakt van de VVR. Uw dienstverband stopt dan, maar uw pensioen gaat pas later in.
 
Voor vragen over de VVR en de regelingen ‘deeltijd voorafgaand aan pensioen’ kunt u contact opnemen met HR-KLM.  
 
Naar MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 


Ruim 320 bezoekers op Cabine Pensioenplein 2018
Ruim 320 collega's bezochten op 11,12 en 13 september het jaarlijkse deelnemersevent Cabine Pensioenplein. Ook collega Wilbert van Haneghem bezocht het event en deed hiervan verslag in het blog 'Wie heeft er een Pensioengat.'
In dit blog geeft Wilbert inkijk in zijn route naar pensioenbewustzijn en deelt hij tips en tricks voor meer grip op uw pensioen. In de komende Focus volgt een uitgebreid verslag van Cabine Pensioenplein 2018. Een preview hiervan is op de website gepubliceerd. 
Cabine Pensioenplein 2018 
 
 
 
 
 
Financiële positie van het fonds
De beleidsdekkingsgraad van het pensioenfonds is per eind augustus 2018 gestegen van 116,2% naar 116,4%. Per eind augustus is het vermogen van het fonds gestegen van € 3,2 naar € 3,3 miljard. De verplichtingen van het fonds (de pensioenen die we nu en in de toekomst moeten betalen) zijn de afgelopen maand gelijk gebleven. Klik hier als u meer wilt weten over de financiële positie van het fonds.  
Financiële positie van het pensioenfonds
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.