MijnKLMPensioen vernieuwd, beleidsdekkingsgraad en ander pensioennieuws.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
september 2018
 
 
MijnKLMPensioen vernieuwd!  
Deze week is MijnKLMPensioen in een nieuw en modern jasje gestoken. Naast een nieuw fris design is MijnKLMPensioen geschikt gemaakt voor gebruik op zowel desktop als smartphone en tablet. Zo kunt u waar en wanneer u wilt een kijkje nemen in uw persoonlijke pensioenomgeving.

Nieuwsgierig? Neem dan meteen een kijkje!  
 
Indexeren en korten 

Indexeren en korten zijn veelgehoorde termen, maar wat betekenen deze begrippen nu precies?

Indexeren
Normaal gesproken stijgen de prijzen elk jaar een beetje. Dat heet 'inflatie'. Het pensioenfonds probeert uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de inflatie ( 'te indexeren'). Dat kan alleen als het fonds financieel gezond is.
 
Korten
Korten is het verlagen van pensioenen. Wordt er gekort, dan gaat de pensioenuitkering van gepensioneerden omlaag. Voor actieve deelnemers gaat het opgebouwde pensioen omlaag. Dit gebeurt alleen als het fonds structureel dekkingstekort heeft. 

 
Uit elkaar
Het einde van een relatie kan gevolgen hebben voor het pensioen dat u in de toekomst ontvangt. Wat die gevolgen zijn, hangt onder andere af van of u getrouwd was (of een geregistreerd partnerschap had) of dat u samenwoonde. 
Ook zijn er enkele keuzes die u zelf kunt maken.
 
Meer weten? Klik hier om te lezen welke keuzes u hebt en wat de gevolgen zijn.
 
Beleidsdekkingsgraad 117,7% 
De financiële positie van het fonds is in augustus verder verbeterd. Eind augustus 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,7%. Eind juli 2018 was deze 117,5%.

Voor een goede buffer en daarmee een grotere kans dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen, willen we naar de vereiste dekkingsgraad van 124,8%
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.