Met o.a. Focus, extra PIZ-dag, UPO-stands, beleidsdekkingsgraad en ander pensioennieuws.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
augustus 2018
 
 
Lees Focus nu online! 
Kort voor de zomer heeft het Algemeen Fonds het jaarverslag over 2017 uitgebracht. Ik ga u niet adviseren om allemaal het complete jaarverslag gedetailleerd door te nemen. Ik adviseer wel om deze editie van Focus goed te lezen. De belangrijkste onderdelen van het jaarverslag komen op eenvoudige en inzichtelijke wijze aan de orde. En ik hoop dat u dan opnieuw kunt constateren dat het goed gaat met uw pensioenfonds

Toine van der Stee
 
Komt u naar de extra PIZ-dag?
Wegens groot succes organiseren we op dinsdag 16 oktober een extra Pensioen In Zichtdag.

Bent u van plan om binnen anderhalf jaar met pensioen te gaan? Of wilt u eerder stoppen met werken en met pensioen? Dan raden wij u aan een Pensioen In Zichtdag te bezoeken.

Meld u nu aan voor de extra PIZ-dag op dinsdag 16 oktober. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op onze website. 
 
Overlijden & uw pensioen

Bij het pensioenfonds bouwt u niet alleen pensioen op voor uzelf. Komt u namelijk te overlijden dan is er ook pensioen voor uw partner en kinderen. Dit geldt wanneer u: 

  • Getrouwd bent
  • Een geregistreerd partnerschap bent aangegaan
  • Een door KLM erkend samenlevingsverband hebt
Er is standaard nabestaandenpensioen, maar u kunt ook kiezen voor twee aanvullende regelingen voor uw partner. Het is daarom goed om eens te checken of u het voor uw partner en/of kinderen goed geregeld hebt.
 
Beleidsdekkingsgraad 117,5% 
De financiële positie van het fonds is in juli verder verbeterd. Eind juni 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,4% eind juli 2018 was deze 117,5%.

Voor een goede buffer en daarmee zekerheid dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen willen we naar de vereiste beleidsdekkingsgraad van 124,8%
 
UPO-stands in september 

In september staan we weer met informatiestands bij diverse KLM-locaties. Hebt u vragen over uw UPO? Of wilt u meer informatie over uw pensioen? Kom dan langs en stel uw vragen aan een van onze pensioenspecialisten.

Let op: om uw UPO online te kunnen bekijken hebt u uw DigiD en wachtwoord nodig. Zorg dus dat u deze bij de hand hebt.

In september staan we bij Baggage Services, Passenger Services en Apron Services. 
Kijk op de website voor data en tijden.

Kunt u niet langskomen bij een UPO-stand? Kijk dan op de website voor meer toelichting op het UPO. U kunt ons ook altijd bellen of mailen.

 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.