Met o.a. de UPO-stands, het jaarverslag en ander pensioennieuws.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
juni 2018
 
 
Op 30 juni ontvangt u uw Uniform Pensioenoverzicht! 
Bouwt u nog pensioen op, of ontvangt u al pensioen? Dan ontvangt u op 30 juni een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). U ontvangt dit overzicht ieder jaar. U kunt het UPO altijd terugvinden in MijnKLMpensioen. 

Sinds vorig jaar ontvangt u bepaalde post van het pensioenfonds, zoals uw Uniform Pensioenoverzicht, alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven liever post in de brievenbus te willen ontvangen.

Als er digitale post klaarstaat in MijnKLMPensioen, dan krijgt u daar een e-mailnotificatie van. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in MijnKLMPensioen.
 
Stel uw pensioenvragen bij een UPO-stand
Ook dit jaar staan we weer met informatiestands bij diverse KLM-locaties. Hebt u vragen over uw UPO? Of wilt u meer informatie over uw pensioen? Kom dan langs en stel uw vragen aan een van onze pensioenspecialisten.

Let op
: om uw UPO online te kunnen bekijken hebt u uw DigiD en wachtwoord nodig. Zorg dus dat u deze bij de hand hebt.


In juli staan we bij gebouw 410, 425, Transportgebouw, KLM Health Services en de vrachtflat. 
Kijk op de website voor data en tijden.

Kunt u niet langskomen bij een UPO-stand? Kijk dan op de website voor meer toelichting op het UPO. U kunt ons ook altijd bellen of mailen.
 
Jaarverslag 2017 gepubliceerd
 2017 was een positief jaar voor het pensioenfonds met een goed beleggingsrendement van 7,8% en een flink herstel van de dekkingsgraad van 103,4% naar 115,3%.

De stijging van de beleidsdekkingsgraad boven de 110% maakte gedeeltelijke indexatie per 1 januari 2018 mogelijk. Wel is verder herstel nog een uitdaging. Ook vragen de steeds strengere en omvangrijkere eisen vanuit het toezicht veel van het bestuur.


 
Bezoekers van de Pensioen In Zichtdag van 19 juni
Op de Pensioen In Zichtdag van 19 juni kwamen we Ton, John, Theo en John (v.l.n.r.) tegen. Gezamenlijk goed voor 182 dienstjaren bij KLM en alle vier werkzaam in gebouw 425. John en Theo (midden) zijn al sinds 1971 in dienst. ‘We hadden allemaal lang haar toen we begonnen’. Over ongeveer een jaar willen ze met pensioen. Theo: ‘Ik ga na 47 jaar nog steeds met plezier naar mijn werk, maar ik wil ook andere leuke dingen doen en nu ben ik nog gezond.’ De anderen zijn het daarmee eens.
 
Alle vier de heren kwamen goed beslagen ten ijs en hadden voorafgaand aan de Pension In Zichtdag  de pensioenplanner geraadpleegd en alvast verschillende pensioenmogelijkheden uitgerekend. Toch vonden ze deze dag heel informatief en was het goed om alle pensioeninformatie nog een keer te horen.
 
Bereikt u binnen twee jaar uw pensioenleeftijd? Of wilt u eerder stoppen met werken en met pensioen? Dan raden wij u aan ook een Pensioen In Zichtdag te bezoeken. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. 
 
Maak je persoonlijke pensioenplaatje
Eind mei en begin juni bood het pensioenfonds twee workshops ‘maak je persoonlijke pensioenplaatje’ aan. De workshop was specifiek voor mensen tussen de 40 en 50 jaar. Tijdens deze middag gingen deelnemers zelf aan de slag met de pensioenplanner om verschillende toekomstplaatjes te berekenen. Ook werden zij bijgepraat over het reilen en zeilen van het pensioenfonds en was er ruimte voor vragen over bijvoorbeeld de AOW. Deelnemers reageerden enthousiast en gaven de workshops gemiddeld een 8.

Het pensioenfonds werkt inmiddels al aan vervolgworkshops in het najaar. Houd de website in de gaten voor nieuwe data.
 
Beleidsdekkingsgraad 117,3%
De financiële positie van het fonds is in mei verder verbeterd. Eind mei 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,3% eind april 2018 was deze 117,2%.

Voor een goede buffer en daarmee zekerheid dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen willen we naar de vereiste beleidsdekkingsgraad van 125,1%. 
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.