Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
mei 2018
 
 
 
AVG: Privacy en uw pensioen
De nieuwe wetgeving rondom uw privacy is u vast niet ontgaan. Op 25 mei 2018 ging de nieuwe Europese privacywet in: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat alle EU-landen uw privacy volgens dezelfde regels beschermen.

Wilt u weten hoe wij uw gegevens beschermen?
Lees dan onze privacyverklaring.
Meer over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) 
 
 
 
 
 
Bijna met pensioen?
De cao kent nieuwe regelingen, zoals deeltijd voorafgaand aan pensioen en de Vrijwillige Vertrekregeling (VVR).
De cao wordt afgesproken tussen werkgever en vakbonden. Het pensioenfonds is hierin geen partij. Door de nieuwe regelingen in de cao denken nu veel collega's na over hun pensioen. In MyKLM leest u meer over deze nieuwe mogelijkheden.
Wilt u gebruik maken van de VVR? Ga dan naar de pensioenplanner in MijnKLMPensioen en bereken wat dit voor uw pensioen betekent. 

Op onze website vindt u meer informatie over de keuzemogelijkheden die u hebt om eerder met pensioen te kunnen gaan. Bijvoorbeeld deeltidpensioen opnemen of de NAP.
Meer informatie over afbouwen naar pensioen
 
 
 
 
 
Kom naar de Pensioen Inzichtdag

Zit u vlak voor uw pensioendatum en wilt u meer informatie over wat er allemaal op u afkomt bij pensionering? Geef u dan op voor de Pensioen Inzichtdag van 25 juni 2018.

Tip: Gaat u naar een PIZ-dag? Bereidt u zich dan goed voor. Raadpleeg de website van het pensioenfonds en de pensioenplanner in MijnKLMPensioen. Zo kunt u tijdens de informatiedag gerichte vragen stellen.

Meer over de Pensioen Inzichtdagen van het pensioenfonds 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds opnieuw genomineerd voor Pensioen Pro Award
Uw pensioenfonds is genomineerd voor een Pensioen Pro Award, de jaarlijkse vakprijzen in de pensioensector. Het pensioenfonds is voorgedragen voor de 'Communicatie Award'. Op 6 juni 2018 worden de awards uitgereikt door Pension Pro en het Financieel Dagblad. In 2014 won het pensioenfonds haar eerste Pensioen Pro Award in de categorie 'meest klantgerichte pensioenfonds'.
Meer prijzen van het fonds
 
 
 
 
 
Financiële positie van het fonds

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel is per eind april 2018 gestegen naar 116,0%. De maandelijkse nominale dekkingsgraad per eind april 2018 is 115,9%.

De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds.  

Lees meer over de financiële positie van het fonds
 
 
 
 
 
Save the date: Cabine Pensioenplein 2018
Op 11, 12 en 13 september 2018 vindt het jaarlijkse deelnemersevent Cabine Pensioenplein plaats. Zet deze dagen alvast in uw agenda. U ontvangt hiervoor in de zomer een persoonlijke uitnodiging en het programma van Cabine Pensioenplein 2018. In grote lijnen komt het overeen met het programma van vorig jaar. Hebt u de uitnodiging ontvangen? Meldt u zich dan via de website aan voor één van bovengenoemde dagen.  
Meer over Cabine Pensioenplein 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.