Met o.a. de dekkingsgraad, privacy en uw pensioen en PIZ-dagen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
mei 2018
 
 
Beleidsdekkingsgraad gestegen 
De beleidsdekkingsgraad van Algemeen Pensioenfonds KLM is per eind april 2018 gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Eind april 2018 was de beleidsdekkingsgraad 117,2%, eind maart 2018 was deze 117%. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste twaalf eindemaands nominale dekkingsgraden (gemiddelde van mei 2017 tot en met april 2018).

Ook de maandelijkse nominale dekkingsgraad laat een stijging zien. Eind april 2018 was de maandelijkse nominale dekkingsgraad 117,1%, eind maart was deze 115,8%.
 
Geef u nu op voor de Pensioen In Zichtdagen
Bereikt u binnen twee jaar uw pensioenleeftijd? Of wilt u eerder stoppen met werken en met pensioen? Dan raden wij u aan een Pensioen In Zichtdag te bezoeken. 

Tijdens de Pensioen In Zichtdag krijgt u onder andere:
  • een algemeen beeld van wat u kunt verwachten wanneer u uit dienst gaat bij KLM en uw pensioen ingaat;
  • informatie over uw keuzemogelijkheden bij pensionering, zoals deeltijdpensioen en eerder met pensioen gaan;
  • de laatste actualiteiten;
  • gelegenheid tot het stellen van vragen over uw pensioen en pensioenfonds.

Wanneer zijn de volgende Pensioen In Zichtdagen?

In 2018 vinden de Pensioen In Zichtdagen plaats op dinsdag 10 juli, dinsdag 25 september en dinsdag 9 oktober.
 
Leg uw e-mailadres vast in MijnKLMPensioen
Sinds vorig jaar ontvangt u bepaalde post van het pensioenfonds, zoals uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO), alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven liever post in de brievenbus te willen ontvangen.

Als er digitale post klaarstaat in MijnKLMPensioen, dan krijgt u daar een e-mailnotificatie van. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in MijnKLMPensioen.

Hebt u dat nog niet gedaan?
Log dan nu in op MijnKLMPensioen, dat kan met uw DigiD. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen.
 
Het vakantiegeld is uitbetaald! 
Bent u met pensioen? Dan heeft u in mei vakantiegeld bij uw pensioen ontvangen. Het vakantiegeld is 8% van uw bruto pensioen tussen mei 2017 en april 2018. 

Let op: bent u met pensioen via KHS? Dan is het vakantiegeld verrekend in uw maandelijkse pensioenbedrag. U ontvangt dan geen apart vakantiegeld.
 
AVG: Privacy en uw pensioen

De nieuwe wetgeving rondom uw privacy is u vast niet ontgaan. Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese privacywet in: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat alle EU-landen uw privacy volgens dezelfde regels beschermen.

De bescherming van de privacy is belangrijk voor u en voor ons. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Daarom zijn onze systemen en programma's goed beveiligd, om te voorkomen dat onbevoegden binnen en buiten onze organisatie toegang hebben tot uw persoonsgegevens. 

Wilt u weten hoe wij uw gegevens beschermen? Lees dan onze privacyverklaring

 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.
Bekijk ons privacybeleid om meer te weten te komen over hoe wij met uw gegevens omgaan.