‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Stichting Pensioenfonds Equens
Pensioenfonds Equens gaat digitaal
Graag presenteren we je met gepaste trots de eerste digitale Pensioenwijzer.
Hiermee houden we je op de hoogte van ontwikkelingen bij Pensioenfonds Equens. Ook informeren we je over actuele thema’s in de pensioenwereld, bijeenkomsten, blogs en de keuzemogelijkheden in onze pensioenregeling. Zo lees je in deze editie onder andere over het verschil tussen de AOW-leeftijd en de pensioenrichtleeftijd, de pensioenstand op 24 mei en ontkrachten we een pensioenmythe.

PS.  Dit jaar ontvang je in september ook nog een Pensioenwijzer in de brievenbus.
 
 
 
Vanaf wanneer kan je met pensioen?
Oudedagspensioen wordt levenslang uitgekeerd.
Steeds meer mensen halen hun pensioendatum en gemiddeld genomen worden alle pensioengerechtigden steeds ouder. Om te voorkomen dat er later niet genoeg uitgekeerd kan worden, heeft de overheid besloten dat de AOW-uitkeringen en de werknemerspensioenen steeds later zullen ingaan. In deze blog een korte uitleg over het verschil tussen ingangsdatum van een AOW-uitkering en het werknemerspensioen.
Lees verder
 
Zet de eerste stap naar pensioenwijsheid, kom langs op 24 mei!
Op donderdag 24 mei ben je tussen 10:00 en 13:00 welkom bij de pensioenstand om al je pensioenvragen te stellen aan onze Pensioenspecialisten.
Zij kunnen je op weg helpen in de Pensioenplanner en je inzicht geven in de pensioenregeling. Vergeet niet je DigiD mee te nemen.

Zelf al de eerste stap zetten? Lees dan nog eens onze Minicursus Pensioen:  in vier stappen grip op je pensioen. Een mooi begin!
Lees verder
 
Voor wie is de pensioenpremie bij Pensioenfonds Equens?
In twee blogs gaan we dit jaar in op een aantal pensioenmythes.
De eerste pensioenmythe gaat over de premie die jij en je werkgever betalen. Wordt die premie nu wel of niet gebruikt voor de pensioenuitkeringen van de huidige pensioengerechtigden?
Lees verder
 
Wijzigingen in de pensioenregeling 2018
equensWorldline en Paysquare hebben samen met de vakorganisaties afspraken gemaakt over wijzigingen in de pensioenregeling voor 2018.
De premie die je werkgever betaalt voor het pensioen blijft gelijk. Pensioenfonds Equens heeft vastgesteld dat je voor deze premie in 2018 1,73% aan pensioen kunt opbouwen. Daarnaast gaat de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68.
Lees verder
 
Contact



Vragen over uw pensioen?
Bel dan met 020 426 63 50
of mail naar PensioenserviceEquens@BlueSkyGroup.nl.