Met o.a. resultaten van het eerste kwartaal, maak je eigen pensioenplaatje en onbetaald verlof.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
april 2018
 
 

Een nieuwe lente
In het nieuwe blog van vicevoorzitters Hans de Roos en Arend de Jong leest u over de belangrijkste ontwikkelingen in het eerste kwartaal.

De laatste twee maanden is het onrustig op de aandelenbeurzen. Toch steeg de beleidsdekkingsgraad wel iets, vooral door de positieve ontwikkelingen in eerdere maanden. Verder scherpte het bestuur het beleggingsbeleid aan en werd gewerkt aan de aanbevelingen van DNB op het gebied van pensioenuitvoering.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Beleidsdekkingsgraad iets gestegen
Eind maart was de beleidsdekkingsgraad weer iets hoger dan de maand ervoor: 117%, ten opzichte van 116,7% eind februari. De vereiste beleidsdekkingsgraad is 125%, dus het pensioenfonds heeft nog steeds een reservetekort. 

Resultaten van het eerste kwartaal in het kort:

  • Vermogen daalde naar €8,59 miljard
  • Verplichtingen stegen naar €7,42 miljard
  • Rendement op het belegde vermogen was -1,0%
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Tussen de 40 en 50 jaar? Maak je eigen pensioenplaatje!
Ben je tussen de 40 en 50 jaar oud? Wil je wel graag inzicht in je pensioen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kom dan naar onze workshop 'Maak je eigen pensioenplaatje'.

We organiseren twee bijeenkomsten,  op woensdag 30 mei en op maandag 4 juni. Het programma start om 15.00 uur en we ronden ongeveer om 17.15 af.

Wat kun je verwachten?
We nemen je mee in je pensioenregeling. Welke keuzes heb je? Hoe weet je of je genoeg hebt? Lig je op koers of moet je actie ondernemen? Daarbij log je in op de pensioenplanner zodat je eigen situatie kunt bekijken.


Interesse?
Geef je snel op via het aanmeldformulier op de website. We rekenen op ongeveer 20 deelnemers per workshop. Deelname is gratis.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Onbetaald verlof? Kijk ook naar uw pensioen!
Maarten Greve, Innovation Manager bij KLM, nam vorig jaar tien maanden onbetaald verlof op om een duik te nemen in de wereld van de creatieve start-ups. Hoewel hij zich van tevoren informeerde over de financiële kant van de zaak, viel het bedrag dat hij moest betalen als hij zijn pensioenuitkering op peil wilde houden hoger uit dan gedacht. 'Je moet namelijk naast de werknemersbijdrage aan de premie ook de werkgeversbijdrage betalen en die is veel hoger dan je denkt', zegt Maarten. 'Ik kan elke KLM'er die overweegt om met non-activiteit te gaan dan ook  aanraden om zich er even goed in te verdiepen'. 

Voorafgaand aan uw verlof een berekening maken? Bezoek dan de pensioenplanner op MijnKLMPensioen.
 
Ook een UPO stand op uw locatie?
Eind juni vallen de UPO's op de mat. In de eerste twee weken van juli staat het pensioenfonds weer op meerdere KLM locaties om al uw pensioenvragen te beantwoorden.

Na onze vorige oproep hebben zich al diverse afdelingen gemeld, maar we hebben nog een paar plekjes over. Ook een UPO stand op uw locatie? Neem contact op via communicatie@blueskygroup.nl.
 
Premie Anw-hiaatpensioen wijzigt
Per 1 april 2018 wijzigt de premie van het Anw-hiaatpensioen. Het Anw-hiaatpensioen is een vrijwillige verzekering waarmee uw partner een extra pensioenuitkering ontvangt als u komt te overlijden.

De uitkering van het Anw-hiaatpensioen loopt door tot de AOW-leeftijd van uw partner. Omdat het Anw-hiaatpensioen voortaan meebeweegt met de toekomstige AOW-leeftijd is de premie hoger geworden.

De wijziging wordt in mei doorgevoerd met terugwerkende kracht tot 1 april. U ziet de wijziging in de premie op uw salarisstrook van mei. 

Bekijk hier de nieuwe premietabel.
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.