Bekijk uw UPO en doe de pensioencheck!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Uitgave 1 | jaargang 3 | april 2018
IN DIT NUMMER:
1. Hebt u uw UPO al bekeken?
2. Meer inzicht in keuzes rondom uw pensioen?
3. Doe de jaarlijkse pensioencheck!
4. Financiële positie weer verbeterd
5. ALV Vereniging Gepensioneerden
6. Leg uw e-mailadres vast
Hebt u uw UPO al bekeken?
Afgelopen week is het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bezorgd. Per post of digitaal in MijnStaplesPensioen. In uw UPO ziet u hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij Pensioenfonds Staples.
Hebt u uw UPO al geopend en gelezen? Zo niet, doe dat dan snel. Dan weet u hoe uw pensioen ervoor staat en kunt u eventueel actie ondernemen.

Let op: werkt u niet meer bij Staples? Dan ontvangt u één keer in de vijf jaar een UPO. De eerstvolgende staat gepland voor 2022. Dit jaar ontvangt u geen UPO.
 
Meer inzicht in keuzes rondom uw pensioen?
Wilt u weten welke keuzes u kunt maken rondom uw pensioen? En wilt u zien welke invloed die keuzes hebben op uw pensioen? Kijk dan eens op de pensioenplanner. U vindt de planner in MijnStaplesPensioen. Inloggen kan met uw DigiD.

Hebt u nog andere pensioenen?
Hebt u bij andere werkgevers pensioen opgebouwd? Dan hebt u daar mogelijk ook nog pensioen staan. U kunt dit nagaan op Mijnpensioenoverzicht.nl. Dit is een website van de overheid waarop u al uw opgebouwde pensioenen kunt vinden. Hier ziet u ook wat u aan AOW kunt verwachten.

Log in op MijnStaplesPensioen
 
Doe de jaarlijkse pensioencheck!
Het is goed om minstens één keer per jaar uw pensioensituatie te bekijken. Op die manier kunt u op tijd actie ondernemen als uw pensioen niet aan uw verwachtingen voldoet.
Weet u niet goed waar u moet beginnen? We hebben een handige checklist gemaakt met een aantal vragen, waardoor u meteen meer inzicht krijgt in uw pensioensituatie.
Vul de checklist in
 
Financiële positie nog steeds goed
Ondanks de onrust op de financiële markten van de laatste maanden, die leidde tot een lichte daling in de resultaten, bleef de beleidsdekkingsgraad van het pensioenfonds stabiel. De beleidsdekkingsgraad kwam eind maart uit op 122,8%, hetzelfde als de maand ervoor. 
De beleidsdekkingsgraad ligt ruim boven de vereiste dekkingsgraad van 116,3%. De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de maandelijkse dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden.

Meer weten over de financiële positie van het pensioenfonds? Kijk dan op de website.
Naar de website
 
ALV Vereniging Gepensioneerden
Op woensdag 11 april vond in Ede de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Gepensioneerden Buhrmann/CE/Staples plaats.
Aanwezigen werden bijgepraat over de vereniging zelf en kregen daarnaast presentaties te zien over het pensioenfonds: de financiële situatie, de beleggingen en de toekomst van het fonds. 

Wilt u meer weten over de VGB, kijk dan op: www.gepensioneerdenbuhrmann.nl
 
MijnStaplesPensioen is vernieuwd
MIjnStaplesPensioen is begin april in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen het uiterlijk is veranderd, ook kunt u uw pensioengegevens nu nog makkelijker bekijken op uw tablet of telefoon. 

Bepaalde post van het pensioenfonds, zoals uw pensioenspecificatie of het UPO, ontvangt u alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven liever post in de brievenbus te willen ontvangen.

Als er digitale post klaarstaat in MijnStaplesPensioen, dan krijgt u daar een e-mailnotificatie van. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in MijnStaplesPensioen. 

Hebt u dat nog niet gedaan?
Log dan nu met uw DigiD in op MijnStaplesPensioen. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen.

MijnStaplesPensioen
 
Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples

Pensioenfonds Staples verzorgt de pensioenregeling voor medewerkers van Staples en aangesloten ondernemingen die voor 1 januari 2015 al deelnamen aan de pensioenregeling van het fonds. Het fonds wil voor alle belanghebbenden een duurzaam en betrouwbaar pensioenfonds zijn. Daarom voert het bestuur een solide financieel beleid en toetst het of afspraken voldoen aan wet- en regelgeving. Het pensioen is niet alleen een voorziening voor uw oude dag. Mocht u iets overkomen, dan voorziet een pensioenregeling gewoonlijk ook in een voorziening voor uw partner. Ook als u arbeidsongeschikt raakt, is in uw pensioenregeling een voorziening opgenomen die er in bepaalde gevallen voor zorgt dat u wel pensioen blijft opbouwen. 

Mijn gegevens  -  Stuur door naar een vriend  -  Uitschrijven