‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Pensioenfonds SNS REAAL
Nieuws
 april 2018
In dit nummer:
1. 'Heldere communicatie vergroot vertrouwen in pensioenzekerheid'
2. Verantwoordingsorgaan op volle sterkte
3. Dekkingsgraad per 31 maart 2018 gedaald naar 114,9%
4. Echtscheiding? Regel ook de verdeling van je pensioen!
Het pensioenfonds neemt na acht jaar afscheid van bestuurslid Ben Blocq. In een interview blikt hij terug op zijn tijd in het bestuur. Naast het afscheid van Ben verwelkomen we ook nieuwe leden van het Verantwoordingsorgaan. Hans Jacobs stelt zich voor. Ook vertellen we je in deze nieuwsbrief waarom je aan je pensioen moet denken als je te maken krijgt met een echtscheiding.
Heb je vragen? Of zijn er onderwerpen die je graag in de nieuwsbrief wilt terugzien? Laat het ons weten. Mail naar info@pensioenfondssnsreaal.nl of bel 073 - 683 24 02.
 
 
'Heldere communicatie vergroot vertrouwen in pensioenzekerheid'
In februari 2010, op het hoogtepunt van de financiële crisis, trad Ben Blocq aan als bestuurslid van Pensioenfonds SNS REAAL. Na twee volle zittingstermijnen van vier jaar nam Ben in februari 2018 afscheid. Hoe kijkt hij terug op zijn bestuursperiode?
Lees verder
Delen
Verantwoordingsorgaan op volle sterkte
Sinds de verkiezingen in december heeft het Verantwoordingsorgaan vier nieuwe leden namens de Volksbank. Arjan de Keijzer, Frans Lacon en Hans Jacobs vertegenwoordigen de werknemers, Wilfried Beumer de werkgever. In de komende nieuwsbrieven stellen zij zich voor. Hans Jacobs bijt het spits af.
Lees verder
Delen
Dekkingsgraad per 31 maart 2018 gedaald naar 114,9%
De nominale dekkingsgraad (gebaseerd op DNB UFR curve) is in maart gedaald ten opzichte van februari (116,7%) en bedraagt op 31 maart 2018 114,9%.
Lees verder
Delen
 
Echtscheiding? Regel ook de verdeling van je pensioen!
Als partners gaan scheiden, moet er vaak veel geregeld worden en moeten de bezittingen worden verdeeld. Zoals het huis, de inboedel en de spaarrekeningen. Waar niet altijd aan wordt gedacht, is de verdeling van het pensioen. Wat zijn de spelregels?
Lees verder
Delen
Contact
Postbus 123
1180 AC Amstelveen
Telefoon:
Website:
E-mail:
Over SNS REAAL Pensioenfonds
Pensioenfonds SNS REAAL regelt het pensioen voor medewerkers van de Volksbank N.V., VIVAT N.V. Stichting Beheer SNS REAAL en Stichting Fonds 21