Nieuws van het pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
maart 2018
 
 
 
Pensioenfonds binnenkort op het BMC
Hebt u vragen over uw pensioen? Kom dan naar onze stand op het BMC. We zijn er van 16 april tot en met 26 april van 7.00 uur tot 13.00 uur (behalve in het weekend) om al uw pensioenvragen te beantwoorden. Ook als u geen directe pensioenvragen hebt, bent u van harte welkom. Medewerkers van het pensioenfonds, bestuursleden en PIT-ers staan u graag te woord. 
 
 
 
 
 
Waarom is het opbouwpercentage verlaagd?
Door een overheidsmaatregel is per 1 januari 2018 het opbouwpercentage in zowel de eindloon- als middelloonregeling verlaagd. Het opbouwpercentage in de eindloonregeling is verlaagd van 1,20% naar 1,17%. In de middelloonregeling is het opbouwpercentage verlaagd van 1,36% naar 1,33%.
Lees de uitgebreide uitleg op de website
 
 
 
 
 UPO 2018 digitaal? Geef uw e-mail aan ons door
Het UPO 2018 versturen we later dit jaar. Eerst willen we de gevolgen van de nieuwe CAO voor uw pensioen verwerkt hebben. Meer dan 12.000 deelnemers ontvangen het UPO digitaal. We sturen dan een bericht per e-mail dat het UPO voor u klaarstaat in MijnKLMPensioen.
Check daarom tijdig uw e-mailadres in MijnKLMPensioen of geef uw e-mailadres aan ons door als u dat nog niet hebt gedaan. Log in op MijnKLMPensioen. Ga bovenin het scherm naar 'wijzig instellingen', check uw e-mailadres en sla uw voorkeur op bij 'instelling aanpassen'. 
Direct naar MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
Financiële positie verder verbeterd
De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel is eind februari 2018 gestegen naar 115,5%. Voor een goede buffer en daarmee meer zekerheid dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen moeten we naar de vereiste dekkingsgraad van 127,2%. Op dit moment heeft het pensioenfonds daarom nog een reservetekort. Deze maand is een nieuw herstelplan ingediend bij DNB. In dit plan staat hoe het pensioenfonds uit deze tekortsituatie komt. 
Lees meer over de financiële positie
 
 
 
 
 


Ook deeltijdgepensioneerden kunnen in de pensioenplanner
Tot eind vorig jaar was het niet mogelijk om de Pensioenplanner in MijnKLMPensioen te gebruiken als u deeltijdpensioen ontvangt. Dat is nu veranderd. Ook als u met deeltijdpensioen bent, kunt u de Pensioenplanner blijven gebruiken. Wilt u meer weten over deeltijdpensioen?
Lees meer over deeltijdpensioen
 
 
 
 
 
Pensioenfonds bestaat veertig jaar 
Op 28 maart 2018 bestaat het pensioenfonds 40 jaar. Het pensioenfonds is er trots op al veertig jaar de oudedagsvoorziening van alle Cabinecollega's te verzorgen en kijkt ernaar uit dit ook de komende veertig jaar te blijven doen. In de komende Focus besteden we meer aandacht aan deze mooie mijlpaal. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.