Met o.a. een nieuw blog, PIZ-dagen en de actuele financiële positie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
maart 2018
 
 
We zijn er bijna
Er staat een nieuw blog op de website: we zijn er bijna. Het blog is geschreven door Toine van der Stee, directeur Algemeen Pensioenfonds KLM.

"Soms wil je iets doen waarvan je verstand zegt dat het riskant is, maar je gevoel zegt iets anders. Ik ga hier niet zeggen dat het met onze pensioenen in Nederland allemaal weer wordt zoals het vroeger was. Kortom, geen zorgen, altijd indexeren en ze leefden nog lang en gelukkig. Maar toch overheerst mijn gevoel dat we de grote financiële crisis geleidelijk achter ons laten."
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Beleidsdekkingsgraad weer gestegen
Eind februari was de beleidsdekkingsgraad weer iets hoger dan de maand ervoor: 116,7%, ten opzichte van 116% eind januari.

De vereiste beleidsdekkingsgraad is 125%, dus het pensioenfonds heeft nog een reservetekort. Deze maand is daarom een nieuw herstelplan ingediend bij DNB. In dit plan staat hoe het pensioenfonds uit deze tekortsituatie komt. 
  
Kijk voor meer informatie over de financiële positie van het pensioenfonds op de website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Pensioen In Zichtdagen 2018 van start gegaan
Op dinsdag 20 maart jl. vond de eerste Pensioen In Zichtdag van 2018 plaats. Het was een drukbezochte dag, met zo'n 50 deelnemers en partners. Bestuurslid Martijn Raaijmakers vertelde over het pensioenfonds en een medewerker van Pensioenservice gaf uitleg over de pensioenregeling.
Ook werd er informatie gegeven over twee gepensioneerdenverenigingen. Na afloop was er gelegenheid tot napraten en het stellen van individuele vragen.
 
Gaat u binnen twee jaar met pensioen en wilt u ook een Pensioen In Zichtdag bijwonen? Er is nog plek op dinsdag 19 juni, dinsdag 10 juli, dinsdag 25 september en dinsdag 9 oktober. Opgeven kan via de website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Automatische verdeling van pensioen bij scheiding
Over een paar jaar moet de verdeling van pensioenen tussen ex-partners automatisch worden geregeld. Dat wil minister Koolmees van Sociale Zaken.

Op dit moment moeten ex-partners na een scheiding nog zelf de verdeling van hun pensioen regelen.
 
Minister Koolmees gaat in gesprek met de pensioensector en verwacht halverwege 2019 een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer te kunnen sturen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Volgt u ons al op Facebook?
Kent u de Facebookpagina van Algemeen Pensioenfonds KLM al?
Door ons te volgen blijft u op een eenvoudige manier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom uw pensioen en uw pensioenfonds. We delen relevante nieuwsberichten, vertellen over wijzigingen in de regeling en testen af en toe uw pensioenkennis met een korte quiz.

Voeg u bij ruim 1.700 andere deelnemers en like onze pagina!
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Vrolijk Pasen
Namens het bestuur van het pensioenfonds wensen we iedereen een fijn paasweekend!

Het pensioenfonds is vrijdag 30 maart en maandag 2 april niet bereikbaar. U kunt natuurlijk wel altijd MijnKLMPensioen bezoeken voor inzicht in uw pensioensituatie.
 
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.