Een pensioenstand op uw werklocatie?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
februari 2018
 
 
Financiële positie weer verbeterd
De financiële positie van het fonds is begin dit jaar verder verbeterd. De beleidsdekkingsgraad is gestegen naar 116% per eind januari 2018. 
Voor een goede buffer en daarmee meer zekerheid dat we alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen willen we naar de vereiste beleidsdekkingsgraad van 124,9%.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Pensioenstand op uw werklocatie?
Elk jaar sturen wij u een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dit jaar ontvangt u het UPO eind juni. In de weken daarna organiseren wij pensioenstands op verschillende locaties. Daar kunt u terecht met al uw vragen over uw UPO. U kunt er ook andere vragen over pensioen stellen.

Wilt u dat we een keer langskomen op uw werklocatie? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar communicatie@blueskygroup.nl. We bekijken dan of het mogelijk is om een pensioenstand op uw locatie in te plannen.
 
Kijk op klmgrondfonds.nl/upo-stands om te zien op welke locaties we vorig jaar stonden.
 
Schrijf u snel in voor een PIZ-dag
Bent u van plan om over ongeveer een à twee jaar met pensioen te gaan? Meld u dan aan voor een Pensioen In Zichtdag (PIZ-dag). We vertellen u alles over de verschillende pensioenkeuzes, geven algemene uitleg over pensioen en gaan in op actuele ontwikkelingen. 

De eerstvolgende PIZ-dag, op dinsdag 20 maart, zit al helemaal vol, maar op dinsdag 3 april is er nog plek. Later in het jaar worden er nog meer PIZ-dagen georganiseerd. Kijk voor alle data en het aanmeldformulier op de website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Pensioen & uw belastingaangifte
Ontvangt u pensioen? Dan hebt u eind januari een jaaropgave van ons ontvangen. In de jaaropgave vindt u alle gegevens die u nodig hebt bij uw belastingaangifte.
Voor de aangifte Inkomstenbelasting hebt u nodig: loon/pensioen, loonbelasting/volksverzekeringen, ingehouden loonheffing en de ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet.

Zijn uw gegevens vooraf al door de Belastingdienst ingevuld? Controleer deze dan met de gegevens in de jaaropgave.

Of u belasting terugkrijgt of moet bijbetalen hangt af van uw persoonlijke situatie.
 
Weet u wat er geregeld is voor uw partner?
Als u pensioen opbouwt bij Algemeen Pensioenfonds KLM bouwt u automatisch ook partnerpensioen op. Of u nu wel of geen partner hebt. Op uw pensioendatum kunt u kiezen wat u met dit partnerpensioen doet. U kunt het laten staan voor uw partner, of u kunt het omzetten in een hoger ouderdomspensioen. Uw partner moet hier dan wel toestemming voor geven.

Hebt u geen partner op uw pensioendatum? Dan wordt het partnerpensioen automatisch omgezet in een hoger ouderdomspensioen voor u.

Kijk in MijnKLMPensioen hoeveel partnerpensioen u hebt opgebouwd. U kunt daar ook zien wat het voor uw pensioen betekent als u het partnerpensioen omruilt naar ouderdomspensioen op uw pensioendatum.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.